Kampen handlar om livet

22 mars 2019 05:00

Det är sannerligen synd om människorna. Detta obevekliga faktum torgförde August Strindberg, världsberömd författare och tänkare, redan innan det verkliga vansinnet slagit ut.

Skolungdomarna strejkar för möjligheten till ett liv för sig och för sina kommande barn. Alla generationer har sina klarsynta och förfärade ögonöppnare. Greta Thunberg är en av de unga som inser att den förra och den nuvarande generationens rovdrift på den ”blå planeten” är början till den mänskliga civilisationens undergång. Så har det skramlats med vargskramlorna i alla tider men den här gången vete tusan om inte Fenrisulven visat rovtänderna på allvar.

Vi behöver bara slå upp fönstret, eventuellt gå ett litet stycke innan vansinnet gör sig påmint. Vättern ligger där som en blå avlång pärla innehållande det värdefullaste ämne jorden känner. Denna djupa förkastning i jordskorpan innehåller (nästan?) rent vatten. Tillgången på sötvatten är, enligt bedömare, den överlägset största hotet mot världen

Ändå används denna oskattbara pärla som övningsplats för krigsmakten!

Den stigande halten av växthusgaser ökar hela tiden, trots vetenskapens varningar. Listan på vad vi som privatpersoner kan göra för att rädda mänskligheten är snart hur lång som helst. Ändå pågår rustas och övas på den värsta av alla källor till förintelsen. Ingenting förstör mera än kriget!

Ingenting tar så stora anspråk på världens natur som det kommande pågående och avslutade kriget. Varje sekund frigörs växthusgaser och andra livsfarliga ämnen som hotar mänskligheten i krigets tjänst.

Miljoner människor på jorden har denna insikt, ändå fortsätter vansinnesfärden mot utplåningen. Den fruktansvärda sanningen är att demokratin inte längre kan leverera hoppet om överlevnad. Politikerna är genom sina låsningar, sin makthunger och sin maktlöshet mot krigsprofitörerna lika maktlösa som de ungdomar som utrymmer skolsalarna av en enda anledning. Viljan att leva.

Gunnar Johansson

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!