Fler fasta etableringar

27 juli 2019 05:00

Hallå där kommunpolitiker! Hemligheten är inte att bli bäst på tillfälliga event. Bör man inte istället satsa på att få ett hyfsat jämnt flöde över hela året? Fasta etableringar som lockar.

Vill vi inte behålla våra ungdomar på stadens uteställen? Vill vi beställa våra kläder på nätet eller åka till närmsta stad för att ta en shoppingrunda? Hur lockar vi hit utomstående? Kan en riktig camping vara av värde eller tror vi att de kommer hit och shoppar, äter och förnöjer sig från Vätterviksbadet i Vadstena eller Strandbadet i Borensberg eller varför inte från Tjällmo camping?

Ber er återigen titta på den fasta året runt etableringen. Gör de möjligt för näringsidkare genom att ge tillstånd och ha snabbare handläggningstider. Verksamheter som utför verksamhet under hela året behöver inte bli en så stor karusell för kommunen som Vätternrundan är.

Varamon. Behöver man ens nämna de närmare vilken pärla vi har där? Vilken otrolig potential Motala faktiskt har med allt sitt vatten omkring.

Jag var nyligen och besökte Västerviks kommun. Wow, säger jag. En småstad får man väl ändå säga men en riktigt fin 4-stjärnig camping (fullbelagt). Bussförbindelser mellan centrum och Camping. Inne i stadskärnan levde det. Alla tänkbara både kända och okända klädaffärer och restauranger finns där och samsades med uteserveringar som stod långt ifrån tomma. Stor arena för sportevenemang och sin speedway och så vidare.

Vad gör att det fungerar där? Hur får de turismen till sig? Hur får de sina invånare att stanna kvar? Vad har de som vi saknar? Det är dags att höja ögonbrynen och titta på andra kommuners guldkorn och släppa stoltheten och istället ta efter de som är bra.

Hur kan kommunen begränsas av en sån grupp som Varamons vänner? Är de ett skämt eller? Gud ska veta hur mycket jag älskar vår strand, men jag vill inte ligga där själv varenda dag på sommaren. De är inte farligt att låta fler koncept etablera sig. Varför är de så farligt att låta båtar lägga till vid en hamn i Varamon? Låter de för mycket? Låter de inte lika mycket i Vadstena? Eller i Västervik? Eller i Hamnen i Motala?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Undrande