Snälla, gör barnens skolväg säkrare

"Det minsta vi föräldrar och barn kan begära är väl trygga och säkra vägar till och från skolan" skriver insändarskribenten.

Insändare 21 oktober 2021 11:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På väg till och från Mariebergsskolan färdas många barn på cykel. Det är väl bra kan man tänka, både för deras hälsa och ur miljösynpunkt. Men i detta fall är det förenat med livsfara, då vägarna (Agneshögsgatan/Gustavsviksvägen) de korsar saknar både trafiksignaler eller vägbulor. 

Att det är en 30km/h sträcka just där hjälper föga då många förare inte håller detta. När nu hösten är här och med det mörkret kommer så blir det än mer riskfyllt att korsa dem. Att dessutom en del barn bara kör över vägarna utan att kliva av cykeln och leda den gör det inte mindre riskfyllt. En idé vore att som på Norra skolan ha trafikpoliser som såg till att eleverna kom tryggt över vägen. 

Där har de dessutom trafiksignaler. Det minsta vi föräldrar och barn kan begära är väl trygga och säkra vägar till och från skolan. Så snälla politiker innan det händer en olycka med något barn inblandat, gör deras vägar till och från skolan säkrare.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Motalakvinna startade eget inom vården: "Jag vill inte vara den barnmorskan som inte har tid"

Så många beslut inom Motalas vård och omsorg har inte verkställts

Nya loppet i Motala: Här får alla barn medalj

Spökvandring i Karlsbyskogen lockade rekordmånga besökare – skriken hördes lång väg

Här får höstlovslediga i Motala lära sig flugfiske

Visa fler