Bolagisering bör inte bli en valfråga–är mer värd än så

"Men att kräva att SD skall vara det också, det är precis vad vi varit", skriver Jan Andersson (SD).

Debatt 19 oktober 2021 15:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det här är ett svar på "Det är dags att Alliansen och SD är lika tydliga" 11/10

En mycket märklig debattartikel i MVT om bolagiseringen i Motala Kommun där S, V och MP säger sig vara tydliga i sitt ställningstagande, ja det är ju bra det, men det är sin sak. Men att kräva att SD skall vara det också, det är precis vad vi varit. Jag vet inte om skribenterna läst tidigare artiklar i MVT där vi gett tydliga svar och varför Johan Andersson yttrar sig förstår jag inte han har ju överhuvudtaget inte varit med i några diskussioner eller deltagit i några möten.

Vi Sverigedemokrater har sagt att innan alla svar på våra frågor är besvarade, kan vi inte fatta ett beslut i frågan och den stora frågan är bland annat finansieringen. Att som S, V och MP agerar är i mitt tycke inte ett seriöst agerande till en fråga som på sikt eventuellt kan stärka Motala kommuns ekonomi men framför allt göra det bättre och lättare kontakter med andra bolag som vill etablera sig i Motala. (se hur bra det gick med GMV).

 

Sverigedemokraterna kan också tänka sig att man skjuter hela frågan framför sig till efter valet, eftersom bland annat omdaningen i Alliansen gör att nya företrädare måste sätta sig i saken. Vidare bör inte bolagisering bli en valfråga den är mer värd än så.

I utgångsläget var det en beredning där vi politiker skulle få lära oss hur en bolagisering skulle gå till, för och nackdelar. V och MP var från början tveksamma och S skulle överhuvudtaget inte vara med i diskussionerna, men ändrade sig.

S, V och MP kan inte kräva någonting, om jag förstår det rätt kliver de av förstudien, och deltager inte längre i förstudien, det borde de ju göra, deras ställningstagande är ju redan klart. 

 

De har målat upp bilder som de inte har belägg för bland annat höjda hyror försäljningar av lägenheter, att man har sämre insyn i ett AB än i en stiftelse. 

Största risken för en ekonomisk flopp i bolagiseringen är väl att den blir av, och att sedan S skulle bli det största partiet, och att de försöker återgå till som det var innan, precis som Oppositionsrådet sa i den direktsända webbteve för några veckor sedan, ”Vinner vi valet blir äldreboendet på Nämndemansgatan kommunalt igen”. Är det en politik som är något att satsa på. 

 

Vi Sverigedemokrater tycker inte det. Man skall ha klart för sig att ekonomin för att klara sina åtagande blir svårare och svårare, många kommuner har fått ta till drastiska åtgärder för att klara sin kärnverksamhet. Motala har faktiskt ett unikt läge och med rätt syn och öppen för nya idéer kommer Motala med Sverigedemokraternas hjälp att växa, det kan till och med gå så bra att vi inte på många år behöver höja skatten.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Regeringsbudgeten: Så mycket kan Motala och Vadstena få

Efter minussiffrorna: "De vi kommer minska är de som inte har utbildning"

Debatt: Hårt och mjukt möts i Alliansens budget

Insändare: Miljöpartiet de gröna driver frågor för framtiden

S om äldreboendet: "Allvarligare än vad vi förstått"

Visa fler