Se över Motalas parkeringsautomater

Låt samtliga parkeringsautomater i Motala utrustas så att de kan ta emot betalning genom app, kort och kontanter. Se även till att alltid tillhandahålla kvitto, vädjar insändarskribenten till Motala kommun.

Motala 15 september 2021 07:14
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har Motala kommun inbillat sig att kontanter inte längre är ett betalningsmedel? För i få av de parkeringsautomater som finns är det möjligt att betala med mynt, även om automaten tillåter detta.

 

Har Motala kommun inte vetskap om att när man gör ett inköp så är​ kravet att man ska tillhandahållas ett kvitto? Detta kvitto saknas ofta när man begär detta i de automater som finns, oavsett om man betalar med kort eller med kontanter, där möjligheten finns. Vidare vill jag att Motala kommun mer informativt upplyser om att det är fri parkering på lördagar. 

 

Till sist önskar jag att någon kommunpolitiker, som har en möjlighet att agera, ser till att varenda parkeringsautomat i Motala utrustas så att den kan ta emot betalning genom app, kort och de kontanter som ännu inte är beslutade att upphöra. Kvitto ska också vara en självklarhet att få ut när man betalat en vara. Inte minst för att inga svarta affärer ska kunna genomföras. 

 

Detta som jag nu sagt har jag påpekat till kommunens tjänstemän tidigare. Utan respons. Jag har också frågat om det är ett tjänstemannabeslut. Utan respons. Nu frågar jag våra kommunalpolitiker: Tycker ni om denna hantering som skedde över en natt utan information? Och varför de flesta inte förstod varför det var en svart säck över de parkeringsautomater vi vant oss vid att använda?

 

Nu är det min och förmodligen en hel del andra kommuninvånare, vad jag förstått, som vill uppmana våra kommunpolitiker att riva upp detta beslut oavsett var det skett, på politisk nivå eller tjänstemannanivå.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Nya kommunalrådet om: ✔Bakgrunden ✔Nystarten ✔Utmaningarna

Coffice – kostat mer än det smakat

Beslutet taget: Nu är Henriksson (M) nytt kommunalråd

Avgående kommunalrådet om: ✔största utmaningen ✔svåraste motståndet ✔väljarnas reaktioner

TV: Så var Annelie Almérus sista dag som kommunalråd

Visa fler