Rösta fram Årets Motalaförebild!

Nu kan du vara med och påverka vem som ska få utmärkelsen Årets Motalaförebild 2021.

Årets motalaförebild 9 september 2021 16:00

Utifrån era nomineringar har vi nu tagit fram tre finalister till utmärkelsen Årets Motalaförebild 2021. 

Röstningen pågår fram till fredagen den 22 oktober. Vinnaren presenteras på Motalagalan 13 november och därefter även på mvt.se och i papperstidningen. 
 

 

Mattias Richardsson, miljökämpe: Med ett stort engagemang för natur och miljö dyker Mattias Richardsson längs Vätternpromenaden och samlar upp skrot, flaskor, cyklar och annat som ligger på botten av Motalaviken. Till hjälp har han sin supbräda och när han tagit upp skräpet sorterar han det och lämnar det till återvinning. Under sommaren har Mattias uppmärksammats av många förbipasserande för sin ideella och tidskrävande insats för miljön i Vättern. Hans miljöinitiativ har inspirerat andra att följa efter och ta hand om skräp i naturen. 
 

 

Magdalena Rozanski, lärare Platengymnasiet: Magdalena Rozanski har ett mycket stort individfokus. Under coronapandemin har hon arbetat målmedvetet för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna, både i när- och distansundervisningen. Hon engagerar sig stort under lovskolorna för att ge elever som läser svenska som andraspråk en förbättrad chans att klara sina kurser. Magdalena är en problemlösare som alltid har elevernas bästa i fokus och en positiv kraft i arbetslag och ämneslag. I tysthet gör hon alltid det lilla extra för elever och kollegor. 

 

 

Patrik Johansson, idrottskonsulent på RF/SISU: Tillsammans med sina kollegor har Patrik Johansson under sommaren bedrivit verksamhet för barn och ungdomar i Charlottenborg, på Väster och Ekön. Han har ett stort hjärta och brinner för att barn och ungdomar både ska röra på sig och integreras i samhället. Många vittnar om att Patrik gör skillnad på riktigt.  Som hans största styrka nämns att han så genuint vill bidra. Han håller hög ambitionsnivå och jobbar tills han nått hela vägen fram. Patrik lämnar aldrig något, eller någon, åt slumpen.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Motala-DJ är nominerad till pris i USA

Motala-DJ är nominerad till pris i USA

De blev Årets Motalaföretag 2022: "Vi måste jobba vidare och uppåt"

De blev Årets Motalaföretag 2022: "Vi måste jobba vidare och uppåt"

Korsbäcksryttare prisades på ridsportgalan

Korsbäcksryttare prisades på ridsportgalan

Platengymnasiet är årets UF-skola: "Helt fantastiskt"

Platengymnasiet är årets UF-skola: "Helt fantastiskt"

Barnmusikern från Motala har chans på ännu ett pris

Barnmusikern från Motala har chans på ännu ett pris
Visa fler