Rösta fram Årets Motalaförebild!

Nu kan du vara med och påverka vem som ska få utmärkelsen Årets Motalaförebild 2021.

Utifrån era nomineringar har vi nu tagit fram tre finalister till utmärkelsen Årets Motalaförebild 2021. 

Röstningen pågår fram till fredagen den 22 oktober. Vinnaren presenteras på Motalagalan 13 november och därefter även på mvt.se och i papperstidningen. 
 

 

undefined
Mattias Richardsson

Mattias Richardsson, miljökämpe: Med ett stort engagemang för natur och miljö dyker Mattias Richardsson längs Vätternpromenaden och samlar upp skrot, flaskor, cyklar och annat som ligger på botten av Motalaviken. Till hjälp har han sin supbräda och när han tagit upp skräpet sorterar han det och lämnar det till återvinning. Under sommaren har Mattias uppmärksammats av många förbipasserande för sin ideella och tidskrävande insats för miljön i Vättern. Hans miljöinitiativ har inspirerat andra att följa efter och ta hand om skräp i naturen. 
 

 

undefined
Magdalena Rozanski

Magdalena Rozanski, lärare Platengymnasiet: Magdalena Rozanski har ett mycket stort individfokus. Under coronapandemin har hon arbetat målmedvetet för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna, både i när- och distansundervisningen. Hon engagerar sig stort under lovskolorna för att ge elever som läser svenska som andraspråk en förbättrad chans att klara sina kurser. Magdalena är en problemlösare som alltid har elevernas bästa i fokus och en positiv kraft i arbetslag och ämneslag. I tysthet gör hon alltid det lilla extra för elever och kollegor. 

 

 

undefined
Patrik Johansson

Patrik Johansson, idrottskonsulent på RF/SISU: Tillsammans med sina kollegor har Patrik Johansson under sommaren bedrivit verksamhet för barn och ungdomar i Charlottenborg, på Väster och Ekön. Han har ett stort hjärta och brinner för att barn och ungdomar både ska röra på sig och integreras i samhället. Många vittnar om att Patrik gör skillnad på riktigt.  Som hans största styrka nämns att han så genuint vill bidra. Han håller hög ambitionsnivå och jobbar tills han nått hela vägen fram. Patrik lämnar aldrig något, eller någon, åt slumpen.