LHC-hjälten hyllade Little: ”Heroiskt arbete”

LHC-hjälten Olle Lycksell hyllade tvåmålsskytten Broc Little efter starka vändningen i Saab arena. ”Han gör ett heroiskt arbete för oss”, sa han.

3–2 mot serieledande Luleå innebar två viktiga poäng för Linköping HC i jakten på att ta sig upp på slutspelsplats. Broc Little stod i centrum och gjorde två nya mål –  men det var Olle Lycksell som avgjorde i förlängningen.

Det som ett tag såg ut att inte bli någon poäng alls blev till slut två. 

Precis som i Gävle i tisdags.

– Superskönt att få avgöra till slut. Jättebra av Jarno (Kärkki) som skymde deras målvakt. Jag får tacka honom för hjälpen, sa Lycksell belåtet.

 

Efter den långa och tuffa vintern pekar plötsligt det mesta uppåt för LHC med sju vinster på de nio senaste matcherna och frågan är vad som har hänt.

Torsdagens matchhjälte funderade ett ögonblick innan han svarade:

– Mycket har att göra med systemet. I början kanske inte alla var så vana vid det, men det är vi nu. Sen har vi superbra stämning och det är så mycket roligare att spela när du känner att du börjar vinna också. Förut var det kanske mer att hålla koll bakåt och det är inte lika roligt. Nu jobbar vi för slutspel och det ger energi och glädje.

Lycksell tittade sig omkring i omklädningsrummet.

Tänkte ett varv till.

Sen sa han:

– Och så har vi ju Broc. Han är rätt vass just nu, det får man säga. Det går inte bara att lita på en spelare, men han gör verkligen ett heroiskt arbete för oss kväll efter kväll. Det går inte att blunda för att han är lagets viktigaste spelare.

 

Ja, väldigt mycket i LHC-offensiven handlade om Broc Little.

Den här gången också.

Formstarka amerikanen gjorde poäng för sjätte matchen i rad. Han styrde in kvitteringen till 1–1 i andra perioden och lyckades på något sätt få pucken över linjen till 2–2 i den tredje. Båda målen i numerära överlägen. Efter några matchers torka i spelformen fick LHC nödvändig utdelning.

– Inte för att vi spelade särskilt bra nu heller, men strunt samma. Desperationen fanns där och den kan du komma långt med. Strunt samma hur målen görs. Bara de görs, sa Little.

Två nya mål för din del.

– Ja, det är lika kul varje gång. Nästa mål är alltid det roligaste.

Vändningen mot Luleå innebar att det nu är fem poäng upp till tian Växjö inför lördagens inbördes möte. Skillnaden kan minska till två, men också öka till åtta. Ni ser själva förutsättningarna i faktarutan här intill.

– Jag ska inte säga att vi måste vinna, men det är så nära som det går att komma. Vi ska vara redo för det. Det känns lite som största matchen hittills för oss under säsongen, sa Broc Little.

Olle Lycksell om det som väntar:

– Vi måste fortsätta att ta alla poäng vi kan. Klart att det är en superviktig match. Men det är många kvar efter det, så säsongen är inte över även om vi skulle förlora där.

Det ska ni väl inte göra.

– Nej, det ska vi inte.

 

20-åringen från Oskarshamn är nu uppe på 18 poäng och har därmed sedan länge slagit eget personrekord i SHL. Efter Adam Helewkas skada har han fått Patrik Lundh och Henrik Törnqvist och den trion såg mestadels pigg ut och skapade en del framåt mot Luleå.

– Jag tyckte att vi var förtjänta av ett mål, sa Lycksell.

Kontraktet går ut efter säsongen och det är ingen hemlighet att klubben vill förlänga. Men ingenting är klart.

– Nej, vi har sagt att vi tar allt det där efter säsongen. Jag trivs superbra, men sen ska det stämma för alla parter. Ingen idé att gå omkring och grubbla över sådana saker nu, sa LHC-hjälten.

 

Fakta

Återstående matcher för tian Växjö, 56 poäng: LHC (h), Luleå (h), Leksand (b), Örebro (h), Brynäs (b),  Frölunda (h), Malmö (b), Skellefteå (b), Färjestad (h).

Återstående matcher för elvan Brynäs, 53 poäng: Frölunda (h), Djurgården (b), Skellefteå (h), HV (b), Växjö (h), Rögle (b), Leksand (h), Oskarshamn (b), Örebro (h).

Återstående matcher för tolvan LHC, 51 poäng: Växjö (b), Malmö (b), Frölunda (h), Rögle (b), Djurgården (h), Örebro (b), Skellefteå (h), Färjestad (b), Oskarshamn (h).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa