Libk-spelaren tangerade tidernas målrekord

Felix Lanver hade sitt livs match – alla kategorier – mot Helsingborg. "Jag har aldrig varit med om något liknande", sa tränaren Johan Astbrant efter 23-åringens målrekord.

Felix Lanver besegrade Helsingborg och hjälpte Linköping IBK till sjunde raka segern.

Det är svårt att börja på något annat sätt. Och särskilt långt ifrån sanningen var det inte heller.

Med smått sinnessjuka åtta mål, samtliga på rad efter varandra under loppet av 32 minuter, skrev han in sig i historieböckerna.

– Det är så klart helt unikt. Han hjälpte oss till de här tre viktiga poängen och jag tycker verkligen att han förtjänar framgången. Särskilt med tanke på det hårda jobb han har lagt ner i sitt försvarsspel, sa tränare Astbrant.

Matchen? Den slutade 10–5 (3–1,3–4, 4–0) till Libk.

Men tillbaka till Felix Lanver. På 25 matcher tidigare under säsongen hade forwarden gjort nio mål. Nu kom allt på samma gång när han tangerade Dan Lundqvists tjugo år gamla rekord för antal mål i en och samma SSL-match.

– Jag hade inte koll på det innan, utan fick veta det först efter matchen. Klart att det var otroligt speciellt med en hel match där precis allt man försökte med lyckades, skrattade Lanver själv efteråt.

Förutom det korta tidsspannet ska också sägas att målen kom i viktiga lägen, mot ett lag med fem raka segrar – och världens kanske bästa målvakt i Jonathan Edling.

– En jättebra match av både mig och laget. Egentligen var det helt jämnt på planen, men hur jag än sköt så blev det ju mål. Just det var lite av en ny upplevelse.

Simon Palmén noterades i skymdundan för fem assist och Johan Astbrant var belåten med hela sitt lag.

– Det som är spännande är att vi har olika spelare som växer fram i olika matcher. Nu var Felix och Simon heta och det känns som att vi alltid har någon som kliver fram. Spelarna ska ha en jäkla cred för hur de har uppträtt efter jul. Många yngre spelare har tagit ansvar och det är roligt att se.

I och med segern mot slutspelskonkurrenten Helsingborg tar sig Libk nu upp på sjätteplats i tabellen. Efter spurten på slutet ser läget, med fem omgångar kvar, bättre ut än på bra länge.

Felix Lanver ger sin syn på slutspurten där fem lag slåss i ett spann på tre poäng ner till niondeplatsen:

– Varje match betyder otroligt mycket nu. På många sätt tror jag det är nyttigt att spela med kniven mot strupen redan nu. Det kan vara nyttigt för inför slutspelet.

För egen del då? Hur går du vidare från det här?

– Med lite mer självförtroende. Fast i övrigt är det bara att fortsätta precis som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa