LÄS MER: Cykelfest i stan för de unga

LÄS MER: Hallens lag ska kämpa till mål

25-åriga Nadine Kåmark bestämde sig inför fjolåret att göra en internationell satsning. Och hennes första år i världseliten slutade med succé.

Nadine hade redan när hon kom till Vättern bike games i fjol säkrat fjärde platsen i Världscupen och en månad senare slog hon till och knep silvret på VM i Kina.

– Det gick långt över förväntan för det gick ju extremt bra i fjol, säger Nadine som när hon nu kommer till Vättern bike games och trial-SM gör hon det som en del i uppladdningen inför årets VM.

Där är målet att få kliva att ytterligare ett steg upp på prispallen.

– Målet är ju guld. Men det är ju som i vilken annan sport som helst. Det ska verkligen stämma just den dagen och man ska vara bäst när det gäller.

I Sverige är Nadine i en klass för sig. När SM nu avgörs på Dunteberget så är hon ensam kvinna i startfältet och tävlar på dispens i herrjuniorklassen.

– Det gör jag jättegärna för den nivån passar mig bra. Jag är många som frågar om jag inte vill tävla i killarnas elitklass och det är lätt hänt att jag jämför mig med dem och vill hoppa lika långt och högt som de gör. Men internationellt på damsidan så spelar det ingen roll om jag kan det för där är inte hindren så höga. För mig handlar det om att höja min lägstanivå och bli extremt säker på på den nivån och banorna i juniorklassen är lika tuffa om inte tuffare än vad de är i damklassen internationellt, säger hon.

Cykeltrial är precis som slopestyle och halfpipe-BMX fortfarande tämligen små sporter i Sverige. Att de nu genom Vättern bike games får möjlighet att visa upp sig för en större publik menar Nadine skapar möjligheter för fler att upptäcka dem.

– Sporten börjar växa i Sverige så ju mer vi syns desto bättre är det. Så det här är en jättebra grej och arrangörerna är ju verkligen jätteproffsiga så det blir jättespännande att komma upp och se vad de byggt för bana i år.