Vad händer med hallen?

Namnbyte på Himmelstalundshallen? Nej, bara en uppfräschning. "Vi ska vara rädda om vår hall", säger vaktmästaren Göran Karlsson.

27 augusti 2019 13:08

Klassiska Himmelstalundshallen från 1977 är ett tydligt landmärke för hela Norrköping. Men de senaste dagarna har något saknats på fasaden ut mot entrén. Det ser nästan lite naket ut när de ljusblå versalerna med hallnamnet har plockats bort.

Ska hallen byta namn för första gången på 42 år? Nej, det är inte riktigt så dramatiskt.

– Plåtarna bakom bokstäverna är dåliga. De ska bytas ut och sen ska namnet målas om. Det blir samma färg men som nytt. Vi har gjort det förut en gång men färgen mattas av. De ska ju vara himmelsblå eftersom det heter Himmelstalund, förklarar vaktmästaren Göran Karlsson.

Det är ingen som har trott att det ska bli nytt namn på hallen?

– Det har förekommit såna frågor men så är det inte. Jag blev själv snopen. Jag hade varit ledig och sen såg jag hur det såg ut när jag kom tillbaka.

Göran Karlsson kallar ansiktslyftningen för en nystart och refererar kanske också till Vita Hästens lagbygge.

Efter onsdagens första träningsmatch hemma mot Almtuna är det inte lång tid kvar innan seriestarten. Den 18 september är det premiär borta mot AIK och två dagar senare kommer Timrå till Norrköping. Då är Himmelstalundshallens yttre renovering genomförd.

– De håller på för fullt nu och allt ska vara fint till premiären. Det är ordning och reda. Det är som jag brukar säga: hallen är ju gammal, från 1977. Men det är ju vår hall och den ska vi vara rädda om. Om vi kan hålla den så fräsch som möjligt så ska vi göra det, säger Göran Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh