Klart med Vita Hästens försäsong

Sex träningsmatcher ska göra Vita Hästen förberett för det allsvenska tempot.

12 juni 2019 14:05

LÄS MER: Inspireras av världsmästarna

LÄS MER: Från Vita Hästen till Djurgårdens framtid

Ett lyckat kvalspel i våras höll Vita Hästen kvar i den näst högsta serien. I början av augusti går spelarna på is igen för att påbörja uppladdningen inför den allsvenska premiären, som är borta mot AIK 18 september.

Innan dess ska laget spela sex träningsmatcher, fem av dessa mot allsvenska konkurrenter och en mot division 1-lag.

– Vi känner oss nöjda, vi har fått till en bra planering fram till seriestart med matcher, träningar och att bygga gruppen, säger Fredrik "Grizzly" Eriksson, assisterande tränare och målvaktstränare i Vita Hästen.

Första träningsmatchen blir borta mot Västervik 21 augusti. Två dagar senare väntar Karlskoga – med förre Hästen-backen Wilhelm Westlund – på bortais och 28 augusti blir det hemmamatch mot Almtuna.

Därefter borta mot Tranås – välbekant och tuff motståndare från vårens kvalserie – 4 september, Västervik igen men nu hemma (11 september) och genrepet mot Västerås på hemmais (13 september).

– Tranås är ett duktigt division 1-lag, det såg vi i kvalet och de ser ut att få ett slagkraftigt lag igen. Västerås gjorde en fantastisk säsong senast och deras förväntningar har därmed skruvats upp. Det blir en riktigt bra värdemätare som genrep. Mot Västervik är alltid tuffa och bra matcher, kul motstånd, kort avstånd och oftast mycket publik, säger "Grizzly" om försäsongens upplägg.

Efter den allsvenska premiären på Hovet i Stockholm blir det hemmamatch mot förra säsongens SHL-lag, Timrå, i omgång två 20 september.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander