Hästen-forwarden: "Alla kan producera"

Linus Andersson tror på en rolig säsong. "Vi känns som ett starkare lag i år", säger Vita Hästen-forwarden.

27 augusti 2019 16:08

20-åringen från Arvidsjaur lånades in från SHL-laget Skellefteå i januari. Med sitt raka spel och snabba skott blev han blev en pigg injektion i ett lag som låg i botten.

Efter Vita Hästens lyckade kvalspel blev Linus Andersson kvar i klubben – nu som en riktig övergång.

– Det känns jättekul. En ung modern forward med väldigt stora uppsidor, konstaterade nye tränaren Tony Zabel när värvningen landade i maj.

Det är ungefär så Linus Andersson ser på sitt läge också. Nu är han med från början av säsongen och vill steppa upp tillsammans med laget.

– Jag vill ta kliv varje säsong och hela tiden göra en bättre säsong än den förra. Jag kände mig sugen att stanna kvar direkt när jag fick ett erbjudande. Jag trivdes bra, både i staden och laget, så det var inte jättemycket att fundera på egentligen. Det gick fort när jag kom hit men det var kul att få chansen och förtroende här redan från start. Jag tycker det gick väldigt bra och det är väl tack vare det jag fick chansen igen då, säger Linus efter att ha klivit av tisdagsträningen.

I Skellefteås organisation fick han vara med i ett par SHL-matcher men annars höll han till i J20-laget. Spel med Vita Hästen i allsvenskan är det perfekta mellansteget för att sikta ännu högre så småningom.

– I SHL är det väldigt strikt och i allsvenskan är det inte lika styrt. Man ska vara puckskicklig och det är där talangerna ska vara.

Linus Andersson fick uppleva en jumbovår i allsvenskan som ändå räddades upp i kvalet. Kommande säsong ska det bli något annat.

– Jag vet inte vad som är sagt men vi ska vara bättre än förra året. Det känns som vi har något riktigt bra på gång. Det känns i hela gruppen. Vi är stabila och har fått in två stabila tränare. Det känns bara bra i allmänhet, säger han.

Ett par profiler har lämnat Vita Hästen, bland annat poängkungen Henrik Rommel som stack till AIK. Linus Andersson kan ändå se sig omkring i omklädningsrummet och tycka att laget har uppgraderats jämfört med i fjol.

– Vi känns som ett starkare lag i år, både offensivt och defensivt. Vi hade några som stack ut i fjol också men nu är det mer jämt. Alla kan producera. Backsidan ser också väldigt stark ut där vi har fått in ett par stora pjäser.

Efter två bortamatcher väntar Almtuna hemma under onsdagen. Höstens första match i Himmelstalundshallen.

– De hade det lite struligt när de åkte ner först och sen kom upp (i stället för Pantern). Det är alltid kul att spela på hemmaplan. Vi får hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt och stöttar oss, säger Linus Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh