Vill ha revansch – för "pissmatchen"

Semifinal mot Västervik, där Jacob Thorssell kört tidigare. Speciellt att möta tidigare laget i viktiga matcherna? Nja.

2 september 2019 21:00

– Det kan jag inte säga, att det skulle vara någon skillnad bara för att jag kört för Västervik. Däremot är det ju riktigt kul att det är derby och vi hoppas på mycket folk. På det sättet är det en speciell match, säger Dackeföraren Thorssell.

Banan däremot är Åtvidabergskillen väl bekant med.

– Det är en fin bana i Västervik. Jag trivs rätt bra på den och det är kul att få köra där igen. Jag hoppas på fint väder så det kan bli bra körning.

Lagledare Peter Karlsson sa att Dackarna ska försöka hålla det så tajt som möjligt och att förlust också kan vara ett bra resultat. Men Jacob Thorssell vill vinna ändå.

– Vi går för att vinna matchen. Det vore absolut bäst om vi kan komma hem med övertaget, men vi får se vad som händer, som alla andra matcher blir det nog jäkligt tufft.

Vad blir nyckeln för att göra en bra match under tisdagskvällen?

– Vi hade en jäkla pissmatch förra gången i Västervik, så det gäller helt enkelt att försöka göra det vi inte gjorde föra gången. Vi hade lite skador och grejer. Nu hoppas jag att vi presterar bättre och har lite mer flyt.

Ni får ses lite som favoriter i semifinalen. Håller du med om det?

– Det är inget som vi tänker på. Eller, jag kan bara tala för mig själv, men jag påverkas inte av det i alla fall. Det är nog mest folket runt omkring som tänker så. Vi ska fokusera på att köra så bra som möjligt.

Thorssell ser fram emot vad han tror kommer bli en bra semifinal.

– Västervik gjorde ett jäkla jobb med att vända kvarten så de har bra form nu. Vi är inte heller i dålig form. Det är nu allvaret börjar. Det vi har jobbat för hela säsongen. Kul att det drar igång!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding

Ämnen du kan följa