”Vill gärna att det ska vara klockrent”

VIK:s försäsong rullar vidare. På onsdagen öppnar man hemmaturneringen Sandströms Trophy med match mot forne rivalen Tranås AIF.

27 augusti 2019 15:30

Det blir VIK:s tredje match under den här försäsongen. Tidigare har man besegrat Kalmar (4–3) och Hästen (2–1). Ändå är huvudtränaren Mattias Karlin inte helt nöjd med vad han har sett från sitt lag.

– Jag tycker det har känts bättre på träning än på match, det har sett mer normalt ut eller vad man ska säga. Jag har trott mer på matcherna, samtidigt vet jag av erfarenhet att man vill mer, man vill gärna att det ska vara klockrent men det kan man ju bara drömma om, säger han.

Sedan förra matchen har VIK kört två riktigt tunga pass och därefter fokuserat på olika taktiska moment. Med mindre än en månad kvar börjar också potentiella formationer att utkristallisera sig.

– Vi har kommit halvvägs, kanske lite mer, med den biten, förklarar Karlin.

När Darren Nowick ansluter och Erik Ullman blir skadefri har VIK åtta backar och 14 forwards tillgängliga. En för mycket per position och därmed en konkurrenssituation – som märks.

– Den senaste en och en halv veckan har det varit tuffa tag och grinigt på träningen, på ett bra sätt. Grabbarna tävlar bra och ingen viker sig.

Mot division ett-laget Tranås saknas alltså skadade Erik Ullman. Backen Niklas Folin, som missade matchen mot Hästen i förra veckan, har tränat för fullt de senaste 4-5 dagarna och är redo för spel. VIK dressar sju backar och 13 forwards och Samuel Ward vaktar kassen. Matchen börjar 19:00 och du ser matchen live på vår sajt VT.se. Matchen kommenteras av undertecknad med hjälp av Anton Svanström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonathan Åhman