VHF-tjejer ser fram emot publikstöd

USM-handboll och Vadstena sporthall är en kombination som håller. I helgen är det dags igen, när F03-04 ska kämpa om en plats i steg tre.

Målvakterna Joline Flink och Alina Ek är tillsammans med niometersspelaren Ellen Johansson laddade för helgens USM-spel i Vadstena sporthall. VHF siktar mot steg tre.

Målvakterna Joline Flink och Alina Ek är tillsammans med niometersspelaren Ellen Johansson laddade för helgens USM-spel i Vadstena sporthall. VHF siktar mot steg tre.

Foto: Jens Bollius

Handboll2019-11-20 09:00

– Jag tycker att vi har stor chans att gå vidare, säger spelaren Alina Ek, den ena av VHF:s målvakter.

– Vi har bra målvaktsspel och bra anfall, tycker Ek om laget.

Vad är det bästa med detta VHF-gäng?

– Vi har roligt tillsammans, mycket glädje, tycker Joline Flink, den andra av lagets målvakter.

– Vi har bra fart och alla vill kämpa tillsammans. Det finns en vilja att ta oss igenom, säger niometersspelaren Ellen Johansson.

Vad tror ni om inramningen i hallen?

– Vi förväntar oss publikstöd, och kul stämning hoppas vi på, säger Johansson.

VHF-laget är ett nytt lag egentligen, en sammanslagning av två lag från i fjol. 15 spelare finns i truppen och till USM-spelet lånas även två spelare från F05, Nellie Parmbäck och Nora Ekdahl, in.

När steg ett spelades i Stockholm tidigare i höst kom VHF-laget sist i gruppen. Alla går vidare till steg två och nu ges en ny chans. Laget har nyligen i serien slagit Järnvägen hemma och förlorat med en boll mot Guif borta.

VHF-laget inleder nu steg två mot Hammarby på lördag klockan 14, ett lag som det förlorades mot med en boll förra året. Då tog USM stopp i steg tre. Match två är mot Falu HK på söndagsförmiddagen och VHF behöver vinna en av två matcher för att få en "finalmatch" mot något lag från den andra gruppen på söndagseftermiddagen. I andra gruppen spelar Kumla, Skogås och Vassunda.

– En träningsvillig grupp som är ett gott gäng. Det ser bra ut när det fungerar, beskriver VHF-tränaren Fredrik Särnehed sitt lag.

Karta: Vadstena Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!