Tungt för Åby trots förstärkning

Uddamålsförlust trots hyggligt spel. Åby Oilers har det fortsatt tungt och nu är goda råd dyra i bottenstriden.

9 februari 2019 17:18

LÄS MER: Oilers drag för att rädda kontraktet

LÄS MER: TV: Åbys tunga tapp i måstematchen

Torbjörn Johansson plockades in som matchcoach för att stötta huvudtränaren Magnus Bagge vid sargkanten.

– Samarbetet fungerade jättebra, han klev in och tog vissa taktiska delar i anfallsspelet. Det var inget revolutionerande utan mer detaljer som vi finslipat, sa Bagge på väg hem från Örebro.

Det blev ännu en tung hemresa.

Trots förstärkning på ledarsidan blev det en ny jobbig förlust för Åby när Lillån vann med 5–4 (1–1, 2–2, 2–1) i Idrottshuset.

– Ganska likt många av våra andra matcher den här säsongen. Vi hade många bra lägen igen, men som så ofta fick vi inte dit bollen. Vi har problem med målskyttet, och det handlar om självförtroende också. Det där kan vända ganska snabbt och nu gäller det att vi boostar oss själva och verkligen tar det halmstrå som finns. Vi har ett jättetufft läge men det är inte kört, sa Bagge.

Till skillnad mot tidigare matcher valde Åby den här gången att bara använda två femmor under i stort sett hela tiden. Det såg länge ut som det skulle betala sig, men trots 3–1-ledning en bra bit in i mittenperioden lyckades gästerna inte hålla undan. Lillån reducerade, och kvitterade även med bara nio sekunder kvar till sista pausen.

– 3–3 där var givetvis psykologiskt viktigt för dem. Vi ska helt klart ha ledningen efter två perioder. Så långt var vi riktigt bra, men bollen studsade inte rätt för oss, sa Bagge.

Sista perioden var han inte lika nöjd med. Då gick hemmalaget fram till 5–3 innan Mathias Pettersson putsade siffrorna med bara 24 sekunder kvar.

– Totalt sett en helt okej match av oss där vi förtjänade poäng igen. Jag tycker synd om killarna. Nu har vi haft många liknande matcher men inte fått nåt med oss. Det är jobbigt för moralen, sa Åbytränaren.

Sex omgångar återstår. Åby lär behöva vinna minst fem av dessa matcher för att ha en rimlig chans att klara det allsvenska kontraktet.

Matchfakta

Lillån–Åby Oilers 5–4 (1–1, 2–2, 2–1)

Målen: 1–0 (0.34) Isak Palmén, 1–1 (11.44) Mathias Pettersson (Tobias Lundqvist), 1–2 (27.40) Tobias Lundqvist (Mathias Pettersson), spel fem mot fyra, 1–3 (35.02) Jimmy Bagge (Joakim Marcus), 2–3 (37.55) Daniel Hellqvist, 3–3 (39.51) Lucas Sjögren, 4–3 (44.52) Calle Widmark, spel fem mot fyra, 5–3 (58.30) Isak Palmén, 5–4 (59.36) Mathias Pettersson (Jimmy Bagge). Utvisningar, Lillån: 2x2 minuter; Åby: 2x2 min. Skott: 17–25. Publik: 202.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander