Han suckade efter andra raka 0–0-matchen och målet om superettan 2020 kommer allt längre bort för hårdsatsande och topptippade Linköping City. Sex raka matcher utan seger nu. Det blev mållöst i mittenmötet med Karlslund i Örebro och därmed har bara tagits fyra poäng av 18 möjliga på slutet.

Avståndet upp till serieledande Akropolis: nio poäng.

Nio!

Artikelbild

– Tabellen ljuger inte. Vi gör inte inte tillräckligt med mål och vi har inte vunnit på sex matcher. Därför ligger vi där vi ligger. Folk läser tidningar, folk pratar med varandra och folk undrar varför det ser ut som det gör. Det blir en tyngd som lätt skapar viss panik, sa Melke Alan.

Med tillägget:

– Vi får inte ge upp utan måste tro på det. Varje individ i föreningen måste jobba lite hårdare. Om alla jobbar lite hårdare har vi jobbat mycket hårdare. Det finns ingenting som kommer gratis. Om vi varit ännu hungrigare hade vi satt dit bolljäveln.

Du säger att ni måste tro på det. Tror du själv?

Artikelbild

– Tror på vad?

På att ni ska hitta tillbaka till toppen. Eller börjar du själv tvivla?

Artikelbild

– Nej, för fan. Klart att jag tror på det här. Jag vet vilket kvalitet som finns och vi skapade lägen för att vinna. Det hade varit värre om vi gick ut och ingenting fungerade. Så tvivlar jag på mina spelare? Nej. På att vi är ett bra lag? Nej. Är det så att vi måste börja vinna matcher? Ja. Hundra procent. Men tror vi inte på det kan vi lika gärna lägga ned.

Linköping City dominerade klart mot Karlslund och hade stort bollinnehav. Det fanns också tillräckligt med chanser för att avgöra, men det var inte så att det svämmade över av lägen i det tilltagande regnet. Fredrik Alm och Staffan Hedbäck hade bästa möjligheterna, men avslutade för tamt.

I en halvlek var City för långsamt, men när tempot skruvades upp såg det bättre ut.

Fast det var inte tillräckligt för ett lag med absoluta och tydliga toppambitioner.

– Fotboll går ut på att göra mål och tyvärr gör vi inga. Det ska bara smälla och just nu smäller det inte alls. Jag lovar, om vi gjort ett mål hade matchbilden blivit helt annorlunda, sa Melke Alan.

Vad kan du göra annorlunda som tränare?

– Frågar du vad vi kan förändra handlar det om det hårda jobbet. Där kan alla göra mer. Man kanske måste väcka dem ytterligare och det har vi inte lyckats med hela vägen. Skulle det komma en trepoängare kanske allt rullar på igen, men nu tappar vi fart för varje poäng som vi förlorar.