15-åriga Tindra, tävlandes för Mantorpsryttarna, är redan ett välkänt namn inom ridsporten. Tillsammans med B-ponnyn Monty har hon under dryga sex år ridit till sig en rad fina meriter.

– De största meriterna är två individuella SM-guld och ett lagguld från NM 2018, berättar Tindra.

Hennes mamma, och tillika tränare, Maria Holmertz förklarar att det gick så bra med Monty att de valde att söka dispens för att få tävla mot C-ponnys.

Artikelbild

| Tindra Holmertz med D-ponnyn Brave Heart.

– Det är faktiskt den enda B-ponnyn som fått medalj på SM för C-ponnys, förklarar Maria.

Klivet upp från B-ponnyn Monty till D-ponnyn Brave Heart tycker inte Tindra är så stort, även om hästarna skiljer sig mycket åt.

– Jag har tävlat flera D-ponnys innan, men på en annan nivå. Största skillnaden mot Monty är att Brave Heart är väldigt stadig och stabil. Monty var betydligt svårare. Nu kan jag istället finslipa detaljerna.

Maria håller med och förklarar:

Artikelbild

| Tindra och Brave Heart under deras andra tävling ihop, på OBS-tävling i Halmstad. Där fick ekipaget 73,1% och 71,8% i sina två starter, vilket ledde till dubbla vinster.

– Han har inte Montys spektakulära gångarter, men istället gör han många moment väldigt bra och är otroligt arbetsvillig. Han passar Tindra.

Den internationella debuten sker i Ypäjä i Finland och blir ekipagets tredje tävling ihop. De kommer starta två klasser; FEI mästerskap och FEI lag. Men någon påtaglig nervositet finns inte inför debuten.

– Det känns väldigt tryggt med Brave Heart och jag blir sällan nervös, säger Tindra.

Just hennes lugn lyfter Maria som en av Tindras styrkor.

– Hon är väldig självständig. Vid framridningen brukar många av ekipagen sitta på videolänk med sina tränare. Men Tindra går mer in i sig själv. Vi provade video en gång, då la hon på.

Största orosmomentet inför tävlingsstarten är istället resan dit.

– Brave Heart har tävlat i Finland tidigare. Men det är en lång båtresa dit och hans förra ryttare sa att han hade blivit lite matt efter resan. Så den största utmaningen blir att hålla honom pigg och fräsch. Klarar vi det ska det nog gå bra, säger Maria.

Målet med debuten är ett rent prestationsmål.

– Jag känner inte till konkurrenterna, mer än svenskarna. Så jag kan inte sätta upp resultatmål när jag inte vet vad de andra kan. Min förhoppning är att vi ska rida bra och leverera jämna ritter. Gör vi vårat bästa är jag nöjd, säger en ödmjuk Tindra.

Men långsiktigt är det resultatmål som gäller.

– I år hoppas jag på en bra placering på SM och sen NM eller EM. Långsiktigt hoppas jag på OS, berättar Tindra.