"Teknisk och bra på små ytor"

ÅFF har väntat och väntat – men nu är brassen Ramiel Dias Farias helt spelklar. Därmed är han också uttagningsbar till division 1-premiären.

5 april 2019 21:00

LÄS MER: "Det var ångest i varenda match"

LÄS MER: Krönika: Herrejösses, vad det klagas

LÄS MER: Ett annat liv i ett helt annat land

Sporten har tidigare skrivit att Åtvidabergs nye brasilianare, Ramiel Dias Farias, riskerade att förhindras spela premiären mot Eskilsminne borta på lördag. Övergången har varit klar, men inte arbetstillståndet. Utan arbetstillstånd får man inte spela tävlingsmatcher.

– Vi hoppas att det kommer från Migrationsverket i veckan, säger Rickard Johansson då.

Men nu är allting klart och därmed är han också redo för division 1-premiären.

– Han har tränat på och kommer in i det mer och mer. Han hade lite problem i början med det fysiska spelet och även att spela på konstgräs. Han är inte riktigt där än men kommer finnas med i truppen, säger Richard Johansson.

Vad är det för kapacitet du ser att han har?

– Han är teknisk och bra på små ytor. Sedan måste han bli bättre på de större ytorna. Framför allt är det synd att han inte kunde spela ordentligt i cupmatchen. Det hade varit bra mot Hjulsbro som stod med nio man i straffområdet. Det är hans styrkor, säger Johansson.

Hur har du tänkt använda honom?

– Han är en offensiv spelare som kan spela på alla offensiva positioner när han blir redo. Men det är en konkurrenssituation med övriga spelare också.

Premiären spelas under lördagen mot topptippade Eskilsminne på bortaplan. En match som Corren sänder på sajten.

– Vi har haft en bra träningsvecka och alla spelare är tillbaka i spel förutom amerikanen Zev Taublieb. Vi har bara haft två matcher under försäsongen där vi haft ett hyfsat ordinarie lag. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra mot Eskilsminne. Vi är tippade i botten och de i toppen så vi har inget att förlora i en bortamatch mot dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi