"Svårt för spelarna att förhålla sig till"

Bottennapp senast. Nu ska Åtvidabergs FF hitta tillbaka till grundspelet mot Ljungskile. "Jag hoppas bara att det här var en liten väckarklocka efter den positiva start vi haft", säger ÅFF:s tränare Rickard Johansson.

30 april 2019 11:01

Den tunga 0–5-smällen mot Landskrona Bois låg kvar i luften på Kopparvallen under måndagsträningen. Efter en genomgång av matchen var det dock dags att lägga den åt sidan och titta framåt.

– Vi har gått igenom sekvenser från matchen där vi inte gjorde det vi har tränat på. Vi har en plan A och en plan B över hur vi ska agera på olika delar av planen och följer vi inte det blir det svårt för spelarna att förhålla sig till varandra, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Den här matchen ska användas som en referensram som visar på att om vi fuskar med grundläggande saker så kommer vi förlora även mot sämre lag än Landskrona.

ÅFF har dock inte tid att lägga ner mer energi på nederlagsmatchen. Redan under onsdagen väntar ännu ett tufft motstånd med topptippade Ljungskile på bortaplan.

– Vi möter alla tippade topplag i början och i huvudet har jag haft en dröm om att vi ska ha tagit tio poäng efter de fem första matcherna. Nu har vi sju poäng och det är en match kvar... Jag kan ta att förlora mot Landskrona Bois men jag kan inte ta sättet vi förlorade på.

Vi sänder Åtvidabergs samtliga seriematcher under säsongen på corren.se och klackspark.com. För prenumeranter är det gratis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi