Sundström svårt skadad i Polen

Piraternas Linus Sundström har skadats svårt i en krasch i Polska Gdansk. Sundström flög in under luftstaketet och bröt lårbenet.

Linus Sundström kraschade svårt i Polen.

Linus Sundström kraschade svårt i Polen.

Foto: Arkivfoto

Speedway2019-09-24 11:45

Det var redan i Linus Sundströms första heat i tävlingen i Gdansk i söndags, som var en minnestävling, som olyckan var framme. Sundström hakade ihop med Vargarnas Kim Nilsson och båda gick omkull. Deras cyklar for före dem in i luftstaketet som lyftes upp och de både åkte i hög fart in under detsamma och slog rakt in i fundamentet bakom luftstaketet.
Kim Nilsson kunde efter ett tag resa sig och gå därifrån. Linus Sundström däremot skadades svårt och efter att ha fått behandling på banan i 20 minuter fördes han till sjukhuset i Gdansk i ambulans. 
– Det är inget livshotande men det är komplicerat ändå. Lårbenet är ju av så han ska opereras nere i Polen i eftermiddag (tisdag), säger Kenneth Sundström pappa till Linus när Sporten når honom hemma i Avesta. 
Han berättar att det först befarades att Linus ådragit sig allvarliga skador på inre organ.
– De var oroliga för att han skulle ha skador på både lever och mjälte. Så igår (läs måndag) var värsta dagen. Men idag är det stor skillnad. Mycket mer än så vet jag inte, säger Kenneth som själv inte var på plats i Gdansk.
–  Han mekaniker Simon är med honom. Linus är ju så drogad så han inte är kontaktbar. Och vad jag har fått berättat för mig om kraschen så var det nog bra att man inte var på plats. Det är ju det här livet man lever. Alla som håller på med det är ju medvetna om att det kan hända. Men det gör ju det inte lättare när det händer. Så det är ju besvärligt att vara här hemma nu också, säger han. 
Sporten har sökt Kim Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!