– Roligt och spännande att träffa nya vänner. Det är kul att spela, säger Axel Rosén från P04-laget som fick spela ihop med Nina Koppang från F02-laget i "Guif" som fick möta lag som "Lugi" och "Redbergslid".

– Jättekul att vara med och spela med yngre, instämmer Nina Koppang.

Koppang är vad man kan kalla VHF:s största talang just nu, uttagen i landslag i både handboll och fotboll. Nyligen har hon varit på läger i Halmstad och i höst har hon bestämt sig för att börja på rikshandbollsgymnasiet i Göteborg.

Artikelbild

| Ungdomar från lagen "Lugi" och "Redbergslid" väntar på sin tur att spela i internturnering på VHF:s handbollsavslutning i Vadstena.

Hon vill gå samma väg som bröderna Ludvig och Anton Högberg gjort.

– Det är lite tråkigt att flytta hemifrån, men det är bra folk där som tar hand om mig, och det är inte så långt hem, säger hon.

Sedan VGIF lade ned damlaget har Koppang ingen fotbollsklubb att spela för. Men hon har påringningar om nya klubbar, och erbjudanden om att träna.

– Jag hoppas hitta någon ny klubb i Göteborg. Handbollen är prio ett, men jag skulle gärna fortsätta med fotbollen också om det finns tid, säger 16-åringen.

Artikelbild

| Johan Ekdahl är ordförande i ett Vadstena HF som växer på ungdomssidan och i medlemsantal.

I VHF har damlaget åkt ned i division 3 och det jobbas både med ledarstab och spelartrupp inför nästa säsong. Herrlaget har en rolig säsong i fyran bakom sig och har hittat sin nivå. Det blir en ny säsong i fyran nästa vinter.

I övrigt räknar VHF med mellan 160 och 180 personer som åker på Järnvägen cup utomhus i Hallsberg i slutet av maj, elva lag är anmälda, det ska bli tre SM-lag på ungdomssidan nästa säsong, och i september firar den klassiska skolhandbollen 50 år.

Artikelbild

| Laget Guif tackar för god match.

– Vi har haft ett roligt år, god anda och utvecklande. Antalet medlemmar och lag ökar, konstaterar VHF:s ordförande Johan Ekdahl, stolt över klubbens traditionella avslutningshelg.

– Det är härligt att se gemenskapen mellan olika åldrar, säger ordföranden.