Staaf: "Har två varianter jag snurrar runt på"

En knapp vecka kvar till elitseriepremiär i speedway. Piraternas lagledare Fredrik Staaf har premiärlaget klart för sig. Nästan.

1 maj 2019 16:59

– Jag har väl två varianter som jag snurrar runt lite på.

Fredrik Staaf sparkar lite i gruset, som man ska göra när man är på en speedwaybana, och tittar samtidigt bort mot Daniel Davidsson som kommer farande genom Vinnerstadsvängen.

Det är första maj och Daniel och Jonas Davidsson tränar tillsammans med Linus Sundström. Det är bara sex dagar kvar till premiären hemma mot Eskilstuna Smederna och tempen börjar gå upp inför Piraternas återkomst i elitserien.

Men det vill Staaf tona ner.

– Vi gjorde det så bra i fjol. Då drabbades vi inte av någon stress. Det är fruktansvärt lätt att drabbas av stress. Men det är 16 omgångar vi ska köra i elitserien så det finns ingen anledning att stressa upp sig nu. Nu är vi tillbaka i elitserien och det kommer ta en stund att jobba ihop det här laget. Men jag tror vi har en bra tanke och idé om hur vi ska göra det, säger Staaf.

Efter att ha följt Daniel med blicken genom ytterligare en sväng konstaterar han att förarna i laget varit med så länge att han inte är orolig att de ska bli allt för tagna av stundens allvar.

– Vi har så mycket rutin i laget med Daniel, Jonas och Iversen. Form har vi också. Pawel (Przedpelski) vann ju det polska GP-kvalet och Mikkel Michelsen körde så trint när vi var nere i Polen förra helgen och såg honom. Och Iversen har ju också börjat säsongen riktigt bra.

Har du premiärlaget klart för dig?

– Jag har väl fem förare som är klara. Sen är det tre förare som det står emellan om de två sista platserna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson