Vill se bättre lagåkning

Storfavoriterna till SM-guldet som är i ruskigt bra form. Det är en tuff uppgift som väntar för Västervik Speedway när Dackarna svarar för motståndet på bortplan.

15 juli 2019 14:14

I första mötet på Hejla Arena vann Västervik med 58–32, så bonuspoängen borde Västervik redan har säkrat.

– Vi åker dit för att för ihop 46 poäng, men man ska ha klart för sig att det är storfavoriterna till SM-guldet som vi möter. De har nästan blivit bättre sedan de fick in Piotr Pawlicki i laget, menar Västerviks lagledare Morgan Andersson inför tisdagens match.

Dackarna hade en tuff start på säsongen, men efter derbyförlusterna mot Västervik och Vetlanda har Målillalaget radat upp fem raka segrar.

– Det vände för dem när de fick tillbaka Maciej Janowski. De har krossat allt motstånd på slutet. Vi får ta med oss en vi gjorde en bra insats i första semifinalen förra året. Det gäller att vi är med i början av matchen. Det är svårt att komma ifatt i och med att de har en världsförare i nästan varje heat.

Även om det blev en klar seger mot Piraterna senast så var Morgan inte helt nöjd med insatsen.

– Vi måste åka bättre som lag. Det gäller att vi hittar tillbaka där vi tittar efter varandra.

Västervik kommer till start med samma sjua som vann mot Piraterna. Dock byter Mikkel Bech Jensen och Bartosz Smektala plats med varandra och det innebär att Smektala kommer att köra som reserv.

– Smektala börjar hitta tillbaka till den formen som han hade tidigare under säsongen, säger Morgan Andersson.

Laguppställningarna:

Dackarna: 1) Maciej Janowski, 2) Piotr Pawlicki, 3) Oliver Berntzon, 4) Jacob Thorssell, 5) Patryk Dudek, 6) Frederik Jakobsen, 7) Kacper Gomolski.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Peter Kildemand, 3) Peter Ljung, 4) Mikkel Bech Jensen, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Bartosz Smektala.

VT direktsänder matchen på www.vt.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson