Viktig match väntar Västervik

I juni vann Västervik Speedway över Piraterna i Motala med 43–47 efter en jämn tillställning som avgjordes först i de sista heaten. Nu vill Västervik upprepa bedriften på hemmaplan och få med sig bonuspoängen så att man kan behålla sin topplacering i tabellen.

8 juli 2019 17:00

– Piraterna har ett bra lag om de kommer igång. Deras segrar har mestadels kommit på hemmaplan, men de har flera förare som trivs här i Västervik, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson och tänker främst på Niels-Kristian Iversen som körde för Västervik i många år, och även Mikkel Michelsen och Pawel Przedpelski som visat fin form.

– Sen beror det ju på vilken sida bröderna Davidsson (Daniel och Jonas) vaknar på.

I Västervik är Jack Holder tillbaka i laget medan Krzysztof Buczkowski får stå över.

– Holder är given med tanke på den form han är i och Buczkowski har dessutom kört bättre borta än hemma. Annars är vi inte riktigt 100. Vi behöver få igång Bartosz Smektala igen. Han kör många tävlingar och är sliten, men i helgen har han haft ledigt så jag hoppas att han är taggad. Även Anton Karlsson behöver få till det och plocka någon poäng av bröderna på reservplats. Visst, Peter ljung och Nicki Pedersen är stabila och Mikkel Bech Jensen har hittat rätt nu efter en tyngre period, men det här kommer nog bli något att bita i för oss, tror Andersson.

Västervik leder elitserien och siktar på att komma etta eller tvåa i tabellen för att knipa en direktplats till semifinal.

– Då bör vi vinna våra hemmamatcher, speciellt eftersom vi har ett riktigt tufft schema på bortaplan framför oss mot både Dackarna, Indianerna och Vetlanda. Hemmamatchen mot Piraterna är viktig för oss, vi får inte slarva bort den, menar Morgan Andersson och fortsätter:

– Jag hoppas att publiken sluter upp bättre och stöttar laget. Folket behövs om vi ska kunna bedriva någon elitverksamhet.

Piraterna ändrar inte sin startsjua.

– Västervik har varit en maskin och är en av de stora överraskningarna i år. Men någon gång måste de ju trilla dit, säger Piraternas lagledare Fredrik Staaf.

Piraterna är sjua, precis utanför slutspelsplats, med sex poäng och har en förlustsvit på fyra raka matcher.

– Vi ska försöka vända trenden, men det blir inget nyförvärv nu som det ser ut som, säger Fredrik Staaf inför att värvningsfönstret stänger på onsdag.

Laguppställning för Västervik: 1) Peter Ljung (K), 2) Jack Holder, 3) Peter Kildemand, 4) Bartosz Smektala, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Piraterna: 1) Mikkel Michelsen, 2) Kai Huckenbeck, 3) Pawel Przedpelski, 4) Linus Sundström, 5) Niels-Kristian Iversen (K), 6) Daniel Davidsson, 7) Jonas Davidsson.

Enligt smhi.se ska det var halvklart till soligt och cirka 15 grader mellan klockan 19 och 21 på tisdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage, Jens Bollius