"Vi kräver mer av honom givetvis"

Så nära tre poäng, men istället blev det tredje raka förlusten för Västervik Speedway.

6 augusti 2019 21:54

SE ÄVEN: Dramatiskt slut när Västervik föll

SE ÄVEN: BETYG: Trion som var bäst

SE ÄVEN: TV: Se hela matchen i repris här

– Det var ett fall framåt för oss, men Indianerna är bra hemma. Det tog lite för länge innan vi började komma in i det. Nu har vi mött tre riktigt bra lag och detta var ett steg på rätt väg, säger Peter Ljung efter förlusten med 44–46.

Efter att ha legat under i stort sett hela matchen var Västervik i förarsätet inför det 15:e heatet borta mot Indianerna.

Frånsett att det hade varit oavgjort efter fjärde och sjätte heatet så hade hemmalaget varit i ledningen under hela matchen.

Inför de två avslutande heaten ledde Indianerna med 40–38, men tack vare en femetta genom Krzysztof Buczkowski och Nicki Pedersen i det 14:e heatet så hade underläget vänts till ledning med 43–41.

Allt skulle avgöras i det 15:e och sista heatet.

Västerviks Jack Holder och Peter Ljung ställdes emot Indianernas Tai Woffinden och PiotrProtasiewicz. Hemmaförarna var först ut ur startkurvan, men Ljung och Holder gav sig inte. Det blev en intensiv jakt på Indianförarna, men de lyckades aldrig ta sig förbi och därmed blev det 5–1 och vinst med 46–44 till hemmapublikens stora glädje.

Tankarna inför det 15:e heatet?

– Vi försökte ta en 3–3. Jack hade startat bättre så han fick stå på tvåan. Fyran var väldigt tuff att starta ifrån. Vi visste att det skulle bli tufft. Vi gjorde så gott vi kunde. Jag tänkte om vi kunde få tag i Protasiewicz så hade vi kunnat bli av med honom. Det ville sig inte riktigt, säger Peter Ljung.

Västerviks lagkapten var tillbaka på cykeln efter en veckas uppehåll sedan han åkt på ett par smällar.

– Nu känns det bättre. Nu har jag inte ont i huvudet. Det räcker med en vecka att man inte har suttit på cykeln så tar det något heat innan man kommer igång. Kroppen känns bra nu. Nu gäller att komma upp i rätt form igen, konstaterar Peter Ljung.

Lagledaren Morgan Andersson medger att det var en sur förlust i och med att laget var så nära att knipa alla tre poäng.

– Det var en bättre prestation jämfört med tidigare matcher, men det är surt att vi inte fick med oss något. Det var ett steg framåt för nu var vi med och tampades ända in i slutet, säger Morgan Andersson.

– Jag blev lite överraskad att de satte Tai Woffinden på trean i 15:e heatet, men det var jättenära att Holder fick tag i Protasiewicz.

Peter Kildemand kämpade och slet, men har för tillfället svårt att få med sig några poäng. Denna gång blev det bara en poäng och den var gratis.

– Han fick sitt tredje heat tack vare inställningen han visade upp sedan han varit med i sina två första heat ordentligt. Det fanns ett alternativ i Bartosz Smektala. Vi kräver mer av Peter givetvis, menar Morgan.

Matchfakta

Poäng, Indianerna: Tai Woffinden 12+2, Chris Holder 11+1, PiotrProtasiewicz 10+1, Kenneth Bjerre 5, Krystian Pieszezk 4+1, Joel Andersson 2+1, Ludvig Lindgren 2.

Västervik: Nicki Pedersen 9+2, Krzysztof Buczkowski 9+1, Jack Holder 9+1, Peter Ljung 9, Bartosz Smektala 5+1, Anton Karlsson 2+1, Peter Kildemand 1.

Publik: 2 875.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson