Det var startsnabbheten som bäddade för hemmalagets seger. Att vara kvick ur startblocken är ofta viktigt i speedway och det visade sig vara fallet även denna tisdagskväll. De snabba starterna ledde till att Västerviksförare var först in över mållinjen i åtta av de tio första heaten och hemmaledningen var tolv poäng stor då vi tog paus. Störst applåder och mest imponerande körning under matchens första halva signerades Anton Karlsson. Den gasglade Gamlebysonen, som han beskrevs av matchspeakern, navigerade sig fram och körde om samtliga tre förare i heat fyra, som avslutades med att han tillsammans med Nicki Pedersen körde hem Västerviks andra fem-etta för kvällen.

Annars var det jämnheten bland förarna som gjorde skillnaden under derbyt. Debuterande Sam Masters körde bra för Västervik medan Piotr Pawlicki var relativt ensam i Dackelägret med att leverera på hög nivå – bland annat blev GP-stjärnan Patryk Dudek petad till förmån för just Pawlicki i det tionde heatet efter bara ett poäng på sina två första heat.

I praktiken avgjordes matchen i det elfte heatet. Pawlicki gick omkull i sin iver att passera Pedersen och blev utesluten. Jacob Thorssell stred väl men Pedersen och Sam Masters körde planenligt hem en fem-etta och Västerviks ledning därmed 16 poäng stor. Matchen avgjordes definitivt i det tolfte då en ny fem-etta kvitterades ut av Smektala/Holder. När matchens sista heat, det femtonde, gick i mål förkunnades Västerviks kross: matchen slutade 58–32.