Kildemand tillbaka i laget

Tabelltrean Västervik Speedway åker till Motala för att ta sig an Piraterna på tisdagskvällen, ett lag som jagar en poäng bakom i elitserietabellen.

17 juni 2019 09:38

Västervik Speedway får tillbaka Peter Kildemand från skada och han kommer att köra i väst 1.

– Han provade i Polen för nio dagar sen och då klarade han av två heat. Efter det har han vilat och är nu 100 procent igen. Dessutom körde han i Motala säsongen 2017, därför väljer vi att ge honom chansen, förklarar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

I övrigt ser det ut ungefär som det har gjort i Västerviks bortauppställning.

– Vi har en borta- och en hemmauppställning. Vi testar oss fram lite fortfarande, men det är inga drastiska ändringar. Vi har ju två förare som aldrig tidgare har kört i Motala; Jack Holder och Bartosz Smektala, så det är viktigt att de kommer in i det så fort som möjligt. Vi har gjort lite hemarbete med dem så att de ska veta var på banan de ska köra och så vidare, berättar Andersson.

Detta innebär att Krzysztof Buczkowski och Mikkel Bech Jensen står över.

– Vi har en jäkla konkurrens i laget, vilket är riktigt bra, säger Andersson och fortsätter:

– Det gäller att vi hittar rätt på banan och med inställningarna direkt så att vi inte hamnar efter i början. Piraterna är obesegrade på hemmaplan, det ska man inte glömma bort.

Piraternas lagledare Fredrik Staaf säger så här om Västervik:

– De har ett bra lag på papperet och vi kommer verkligen få slita om vi ska ha möjlighet att vinna den här matchen.

Han ger samma förare chansen igen, Daniel Kaczmarek står fortfarande utanför. Enda skillnaden är att Daniel Davidsson blir reserv igen.

– Vi känner oss trygga med den här uppställningen.

Piraterna: 1 Mikkel Michelsen, 2 Kai Huckenbeck, 3 Pawel Przedpelski, 4 Linus Sundström, 5 Niels-Kristian Iversen, 6 Jonas Davidsson, 7 Daniel Davidsson.

Västervik: 1 Peter Kildemand, 2 Bartosz Smektala, 3 Peter Ljung, 4 Jack Holder, 5 Nicki Pedersen, 6 Anton Karlsson, 7 Sam Masters.

Sporten sänder matchen live på webb-tv med start 18:50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Belfrage, Peter Calén