På sina tre första matcher tog Anton 8+1 poäng. På tisdagskvällen blev det sex poäng för Anton sedan han inlett med två raka heatsegrar.

– Det känns riktigt bra hela vägen runt. Jag hade bra fart i cyklarna den här gången och det är kul att det går bra, säger Anton Karlsson efter segern med 58–32.

Anton vann det första reservheatet före Dackarna Frederik Jacobsen och Joel Kling.

Artikelbild

| Anton Karlsson och Nicki Pedersen bjöd på uppvisning i det fjärde heatet när det blev en femetta.

Sedan slog Anton till med dunder och brak när han tillsammans med Nicki Pedersen tog en femetta i det fjärde heatet mot gästernas Joel Kling och Patryk Dudek.

– Jag fick bra fart och Nicki såg mig. Han hjälpte till att stänga Patryk Dudek. Det var skönt.

För oss vid sidan om kändes det nästan som det gick lite för fort ett tag, gjorde det?

– Jag vet inte, kanske, svarar Anton med ett skratt.

Artikelbild

| Nicki Pedersen körde in full pott, 14+1 poäng i derbyt.

Anton avslutade med en nolla, men han lämnade Hejla Arena med goda vibbar.

– Ja, det gör jag. Jag har haft problem med kopplingen hela tävlingen. Det blev inte bättre för tredje heatet. Jag provade lite nytt, så är det. Vi vann ju som det är inget jag behöver gruva mig för, men det gäller att hitta problemet.

Artikelbild

| Bartosz Smektala firade segern med bakhjulsåkning.

Känns det som du kommer in åkningen mer och mer?

– Det känns lite så och det är skönt. Jag börjar få lite mera tävlingar i och med att allsvenskan har kommit igång, svarar Anton.

Det blev aldrig någon dramatik i derbyt eftersom Västervik kopplade ett snabbt grepp om händelserna. Dackarna hade bara poängövertag i ett heat. Hemmalaget tog hela fem femettor.

– Jag trodde att det skulle bli jämnt, men vi drog ifrån ganska tidigt och vi kunde sedan hålla undan. Det var skönt, konstaterar Anton Karlsson.

Frånsett ett stopp i sitt andra heat visade Peter Ljung återigen att formen är god.

– Det var retfullt att få stopp när man har bana ett och en bra motor som vi har kört på ett tag nu. Det var synd, men den andra motorn var inte så dålig den heller. Jag tror det var vevstaken som gick av. Det bara small till.

Vad säger du om Anton Karlssons insats?

– Det var kul att få Anton får lite utdelning. Han brukar vara lite seg lite våren innan han kommer igång. Nu fick han vinna ett par heat och inte bara vinna reservheatet, svarar Peter Ljung.