Jakten på slutspelsformen

Efter två mindre bra insatser siktar Västervik Speedway på att hitta tillbaka till vinnarspåret.

5 augusti 2019 16:00

Västervik kommer med två rejäla förluster i bagaget inför tisdagens bortamatch mot Indianerna.

Vilken analys har du gjort av dessa två förluster?

– Vi har vissa förare som har problem med formen. Inte bara i elitserien, utan lite överallt. Annars har vi lagt dessa förluster bakom oss, svarar Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Några av förarna som inte har presterat som de kan senaste tiden är Peter Kildemand, Krzysztof Buczkowski och Peter Ljung.

– Förhoppningsvis kan vi få igång Kildemand och Buczkowski igen. Peter tog en välbehövlig vila efter att han gått på några smällar och haft ett hektiskt schema. Det har förhoppningsvis varit nyttigt för Peter, menar Morgan.

Buczkowski får alltså chansen igen. Senaste matchen i Västerviksvästen för polacken var borta mot Smederna 28 maj.

– Vi behöver få tillbaka Buczkowski i den form som han var innan han blev skadad.

Tre omgångar återstår av elitserien och kampen om direktplatserna till semifinalerna börjar hårdna.

Västervik leder elitserien på 22 poäng, en poäng före Vetlanda som har en match mindre körd. Dackarna är trea med 20 poäng.

– Det gäller att vi hittar tillbaka till formen som vi hade i början av säsongen. Det gäller att vi prickar in formen när allt ska avgörs. Det vore synd om vi inte lyckas prestera när det gäller som mest kan jag tycka, menar Morgan.

Första mötet med Indianerna slutade 45–45. Det innebär att tre poäng står på spel.

– Det känns som vi har en bra chans på tre poäng. Vi vann klart borta förra säsongen, säger Morgan Andersson.

Kumlalagets storstjärna Tai Woffinden är tillbaka efter sin långtidsskada.

– Att få tillbaka Tai betyder inte bara 12–15 poäng på honom, det betyder även att övriga i laget återigen får en ledargestalt utan dess like. Tai går i bräschen på många sätt, både vad gäller på banan och andra yttre omständigheter, men också internt inom laget. Han är inte sen att hjälpa alla andra och jag tror det är precis det vi behöver nu när det gått lite tungt den senaste tiden, säger Indianernas lagledare Peter Johansson till klubbens hemsida.

Lagen, Indianerna: 1) Chris Holder, 2) Tai Woffinden, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Krystian Pieszezk, 5) Kenneth Bjerre, 6) Ludvig Lindgren, 7) Joel Andersson.

Västervik: 1) Nicki Pedersen, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Peter Ljung, 4) Peter Kildemand, 5) Jack Holder, 6) Anton Karlsson, 7) Bartosz Smektala.

Matchen direktsänds på www.vt.se med start kl 18.50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard Nilsson