SM en succé för Motala sportkarate

Ett guld och totalt sju medaljer. Karate-SM i Karlstad blev en succé för Motala sportkarate.

Gottfrid Tiderman, Sophie Bao-Bednarski, Elvira Winell och Isabelle Grahn tog alla ett individuellt brons på SM. Det toppade Sophie och Isabelle med ett guld i lag.  Tränare Alexander Gomez var nöjd.

Gottfrid Tiderman, Sophie Bao-Bednarski, Elvira Winell och Isabelle Grahn tog alla ett individuellt brons på SM. Det toppade Sophie och Isabelle med ett guld i lag. Tränare Alexander Gomez var nöjd.

Foto: Thomas Augustsson

Karate2019-11-14 09:00

Motala sportkarates tränare Alexander Gomez sa inför SM-tävlingarna att samtliga från klubben hade medaljchans. 
Han hade rätt. För hans fem adepter, Sophie Bao-Bednarski, Isabelle Grahn, Elvira Winell, Gottfrid Tiderman och Rasmus Gomez tog ett brons indviduellt. Rasmus till och med två då han slutade trea i såväl U21- som seniorklassen. 
– De skötte sig jättebra allihop. Det var bara jag som missade, säger Alexander och skrattar. 
Han fortsätter: 
– Jag förlorade min första match på domarbedömning. Sen blev min motståndare diskad för att han hade otillåtna knäskydd i kvartsfinalen och då blev det inget återkval för mig.

Gomez menar dock att det kunde ha blivit ädlare medaljer för flera av hans adepter. Inte minst Sophie Bao-Bednarski och Isabelle Grahn som båda föll i sina inledande matcher. 
 – De kom inte riktigt igång i sina första matcher. Sen blir det mycket bättre i återkvalet. 

De båda tjejerna fick dock ändå kliva högst upp på prispallen i Karlstad. För i lagtävlingen knep de guldet.
– Normalt så ska de vara tre som går varsin match. Men de var ju bara två så de fick lämna en lucka i varje match och sen fick de inte förlora någon av sina matcher. I lagtävlingen blev de bara bättre och bättre, säger Gomez. 
Han menar att de i semifinalen besegrade Karateklubben Elit som han håller som Sveriges bästa klubb tack vare ett taktiskt drag. 
– Normalt så ställer man ju upp med sin bästa tjej i första matchen. Så vi lämnade luckan där och sen vann tjejerna de två andra matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!