Sleipner bjöd på målkalas i cupen

Det blev en enkel resa till kvartsfinalen för Sleipner. "Vi gav dem inte chansen", sa Aleksandar Azizovic efter 8–1 mot Saltängen.

7 maj 2019 22:08

Serieledaren i division 3 mot jumbon i division 5.

Nej, inte ens hemmaplan eller två bonusstraffar kunde rädda Saltängen i åttondelsfinalen av Danske Banks herrcup.

4–0 i paus blev 8–1 till sist. Tobias Olsson satte en bonusstraff för Saltängen strax efter paus men det här blev Sleipners match. Helt programenligt.

16-årige Aleksandar Azizovic rullade in sista målet i slutsekunderna innan han firade mot kameran.

– Det var fint. Jag vågade ta med bollen i fart och skottet gick in, beskrev "Azo" efter slutsignalen.

Det var ganska enkelt i övrigt va?

– Ja. det var en bra insats av våra grabbar med bra inställning från början. Vi gav inte dem chansen. Det känns bra att vi är vidare.

Det blev mycket dribblande för er.

– Det känns bra att jag vågar. Det är min starka sida.

Saltängens tränare Niklas Jonsson var inte alltför uppgiven när han samlade ihop grejerna efter matchen.

– Jag är oerhört stolt över vår prestation. Vi stod upp i 90 minuter och det tog ändå 25 minuter innan det blev 1–0. Vi hade nog förväntat oss att det skulle storma ännu mer egentligen. Att det bara skiljer två divisioner är nästan lite missvisande. Vi är nya från sexan och de spelade i tvåan förra året, poängterade han efter storförlusten.

Sleipner ställs nu mot Lindö i kvartsfinalen. Övriga klara kvartsfimalmöten är Motala AIF–Linköping City och Assyriska–Sylvia. För Torstorps del väntar antingen Boxholm eller Mjölby.

Sleipners mål gjordes av Ignatius Malki 2, Laith Etawi, Bylent Halili, Michael Schepler, Daniel Källsholm, Hugo Lundin och Aleksandar Azizovic.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh