Skyttekungen laddad för premiär

Med 23 mål slutade Philip Florén tolva i elitseriens skytteliga förra säsongen. När IFK Motala nu gästar Vetlanda i premiären så bryr han sig inte om vem som gör målen. Det är att IFK vinner som är det viktiga.

23 mål svarade Philip Florén för i grundserien förra säsongen. Själv bryr han sig inte om vem som gör målen så länge IFK vinner.

23 mål svarade Philip Florén för i grundserien förra säsongen. Själv bryr han sig inte om vem som gör målen så länge IFK vinner.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-05 19:15

Philip Florén lyfter lite på ögonbrynen när han får höra vilken placering han hamnade på i elitseriens skytteliga förra säsongen. Han konstaterar sedan att det ändå måste vara rätt bra. Men också att han egentligen inte bryr sig så mycket om hur många mål som kommer från hans klubba. 
– Man är ju anfallare så det är klart att det är skönt att bidra. Men så länge vi gör mål så spelar det ingen roll vem som gör dem. Det är väl så känslan är i IFK. Vi gör det tillsammans och vi är ett väldigt starkt kollektiv, säger han samtidigt som han serverar en rykande kopp kaffe i köket hemma i lägenheten på Bispmotalagatan. 

Just den där lagkänslan kommer bli lite av röd tråd i vårt samtal. Det är bland annat den som han menar är en av förklaringarna  till att han nu ska inleda sin tredje elitseriesäsong i IFK. 
– Jag kom ju från spel i Tillberga där jag inte fick så mycket speltid. Sen kom jag hit och fick förtroende och mycket speltid och växte av det. Så jag har utvecklats mycket här, säger han och tar en klunk av kaffet. 
Fortsätter sen:
–  Vi är ju många unga spelare som har utvecklats under de här säsongerna vi haft nu och man vill ju vara med på den här resan och se vart den leder. Och vi har en väldigt bra lagsammanhållning. Jag har aldrig varit med om att den varit så bra tidigare. 
Samma sammanhållning menar han har bidragit till att skapa den träningskultur som Agne Bergvall hyllade när han gästade IFK:s kick-off inför säsongen För Florén är den en självklarhet på den nivå IFK befinner sig på. 
– För egen del så handlar det om viljan att bli bättre. Det är inte svårare än så. Ända sedan jag var liten har jag velat spela i elitserien. Nu när man väl är här så vill man ju vara så bra förberedd som det är möjligt till varje match. Vi har ju sagt det att vi aldrig ska förlora en match för att vi är för dåligt tränade. 

Osökt kommer vi in på förberedelser inför onsdagens elitseriepremiären mot Vetlanda. När IFK åker ut till den matchen så har de gjort sju träningspass på stor is. Hemma på K-bygg arena gjorde de sitt första pass så sent som i måndags. 
– Det är ju inte optimala förutsättningar. Det blir ju en annan sport jämfört med vad de andra lagen som har hall håller på med. Sen kan man inte göra så mycket åt det. Det är bara att försöka gilla läget. Det är ingen idé att lägga för mycket energi på det.
Samtidigt så var förutsättningarna inför den förra säsongen än sämre och då bar det hela vägen fram till en kvartsfinalserie mot Villa. Något som Florén menar visar att det finns en otrolig potential i laget.
Och han ser ingen anledning till att det inte skulle kunna gå lika bra den här säsongen. 
–  Vi har ju fått behålla de flesta från förra säsongen och spetsat med tre nyförvärv. Så jag ser inte varför vi inte skulle kunna lyckas nu också. Sen är det ju tufft att ta sig till slutspel. Men det vi upplevde i fjol vill man ju uppleva då också. 

En av upplevelserna förra säsongen var att slå ut Vetlanda i åttondelsfinalen. Nu är det samma Vetlanda som väntar när IFK inleder årets elitserie. Ett Vetlanda som i sin premiär i lördags förlorade med 6-2 mot Villa. 
– De försvarade sig och stod väldigt lågt. Men vad jag har förstått så gjorde de det riktigt bra. Det brukar alltid vara roliga matcher mot dem så det ska bli kul att möta dem igen.

Matchdags

Vetlanda-IFK Motala
Elitserien bandy
IFK-tränaren Mattias Sjöholms tankar inför match:
– Kul att det börjar nu så vi får göra det vi tränat för. Vetlanda är ett bra lag och det brukar bli bra matcher mot dem så det är en perfekt match för oss att börja med. 
– Vi ska se till att försöka få till det vi har tränat på både defensivt och offensivt. Jag hoppas vi är en på en bra nivå från start. Det tror jag vi är killarna ser ut att vara på hugget. 


 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!