"Ska ha möte med min agent snart"

Många spelare har fått ljus på sig i Motala AIF efter den fina och mirakulösa hösten, vilken gör att Maif står på tröskeln till ettan.

Motala AIF för samtal med lagkaptenen Simon Karlsson om en fortsättning. Men inget är klart. Karlsson kan tänka sig att bli kvar, men kan också tänka sig att flytta.

Motala AIF för samtal med lagkaptenen Simon Karlsson om en fortsättning. Men inget är klart. Karlsson kan tänka sig att bli kvar, men kan också tänka sig att flytta.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2019-11-12 11:00

Lagkaptenen Simon Karlsson är en av de spelare som många har ögonen på. En lagspelare som startat för Maif samtliga 30 matcher, 26 i serien och fyra i kvalet. Bara en gång blev han utbytt.

– Det blev ungefär 1,3 mil sprunget per match, bedömer han själv.

Christer Mattiasson, Sollentunas tränare, var imponerad av mycket i Maif trots att hans lag tog en säker seger i returen.

– Den offensiva linjen gillar jag, men också kaptenen. En fantastisk kapten, säger Mattiasson som nämner Renato Rako som bra med båda fötterna och unge Ahmed Qasem som ett 16-årigt framtidsnamn.

Frågan är om Simon Karlsson, född 1996 men som ändå redan hunnit med sju A-lagssäsonger i Maiftröjan, stannar nu när hans kontrakt går ut. Han säger att det finns goda chanser att han gör det. Han har redan börjat förhandlingen med Maif om nytt kontrakt. Men han säger att det också finns intresse från annat håll.

– Jag ska ha ett möte med min agent snart så får vi diskutera hur vi ska göra, säger Simon Karlsson som civilit jobbar på Norra skolan i Motala.

Ahmed Qasem är en av de spelarna som har kontrakt även nästa år. Han säger att det inte är jättestor skillnad på ettan och tvåan, men att det vore kul om Maif gick upp.

Så här förklarar han lyftet i höst där Maif nästan nådde hela vägen:

– Attityd. Vi har blivit ett lag och kämpat för varandra. Christer (Persson, tränaren) har pratat mycket om lojalitet och det har vi byggt upp, säger Ahmed Qasem.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!