Sista omgången blir rysare för Maif

Motala AIF har in i sista omgången chansen att gå till alltrean. Detta efter seger på torsdagskvällen, hemma mot Valdemarsvik.

Pontus Ronell gjorde tre mål när Motala AIF vann mot Valdemarsvik med 6-2 på torsdagen. 17 mål har han gjort på 13 matcher och Maif har ännu chansen på alltrean.

Pontus Ronell gjorde tre mål när Motala AIF vann mot Valdemarsvik med 6-2 på torsdagen. 17 mål har han gjort på 13 matcher och Maif har ännu chansen på alltrean.

Foto: Peter Calén

Ishockey2019-11-22 14:05

6-2 (1-0, 1-2, 4-0) blev det inför 131 åskådare i Iverhallen.

– Vi gör en riktigt bra match rakt igenom. Det är en liten dipp i andra perioden när de kommer i kapp till 2-2, men i stort håller vi ihop det bra, kommenterar Maifs tränare Patrik Söderlund.

Tre poäng för Maif kom i en match där alla spelare höjde sig rejält jämfört med tidigare. Med målvakten Adam Carlswärd bortrest gick 18-årige Vadstenakillen Tobias Karlsson in och spelade jättebra mellan stolparna. Karlsson har gått hockeygymnasium i Leksand, men är nu hemma igen.

– Ett bra framtidsnamn, säger Patrik Söderlund om den unge målvakten.

Läget nu inför sista omgången av grundserien, som spelas på söndag, är att Maif måste vinna borta mot Åseda. Smålandslaget har redan säkrat seriesegern. Maif ligger under strecket med 22 poäng och har en poäng upp till Virserum på 23 och två poäng upp till Valdemarsvik som har 24.

Maif måste vinna och samtidigt få hjälp från andra lag.

– En riktigt spännande omgång. Åseda är ju klara, men man vet ju att det ändå kopplas på när det är match, säger Patrik Söderlund.

Efter matchen på söndag blir det två veckors uppehåll innan alltrean och fortsättningstrean startar med ett par omgångar före jul.

Hittills i grundserien har Maif spelare tre och fyra i poängligan. Jimmy Bothén har gjort 30 poäng, 8+22, och Pontus Ronell 29, 17+12.

Målen mot Valdemarsvik: Pontus Ronell 3, Jonathan Malm 2, Erik Karlsson 1. Valdemarsvik: Anton Frisk 1, Mathias Fransson 1.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!