Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Fågelsta Flyers 4 vann Slättamilen

Artikelbild

Att vinna kanske inte var huvudgrejen i Slättamilen, men vinnarlaget ska förstås presenteras. Det var laget Fågelsta Flyers 4 som tog hem segern i den tionde upplagan av arrangemanget. Segerresultatet var 421 poäng på de sju grenarna. Därefter: Bästa grannarna 413, Axedal 384, Nässja outlaws 363, Tuppens vänner 360, Lars & co 360. Skvallerspaltens reporter gick med i Walking boys och det blev en 40:e plats med 259 poäng. 75 lag totalt var med och 476 personer gick milen i VGIF:s regi. Bästa utklädnad hade Team VFAB, Djurkompaniet, och tipspromenaden med 15 frågor vann av laget Not fast but furious.

Det är en succégrej som Vadstena har och faktum är att tankar funnits om att kopiera idén till Motala också. Kenny Överstam har gått Slättamilen ett flertal år och det har pratats om att Zeros skulle göra något liknande i Varamon. "Men vi har inte haft tid för campingen", säger Överstam. I Vadstena är det en stark tradition och planeringen inför 2019 är redan i gång, med en ny bana ut på den vackra slätten.

Fotbollsresan nådde Mjölby

Östgöta medias videoserie Fotbollsresan nådde efter starten i Tjällmo i fredags Vifolkavallen i Mjölby där MAI vann division 4-premiären mot LSW med 6–0. Reportaget kan ses på mvt.se. Det var en del Motalabekantingar på plats på matchen, bland annat IFK Motalas lagledare Hans Eklund och ett gäng från Maifs division 2-lag. Bröderna Edvin, nu i Boxholm, och Jonathan Hellqvist, i Maif, växte upp i Eldslösa och spelade i Mjölby Södra. De kunde cykla till Vifolkavallen och möta MAI och Tubbe i uppväxten. "Det är ju lite hemma här", säger de.

Artikelbild

Äntligen en speedwaybibel

Sveriges största dagstidning Aftonbladet kommer i år med en "speedwaybibel" inför elitserien, något speedwaytokige Motalakillen Oliver Beckman skrev till tidningen om redan för tio år sedan. "Så efterlängtad, och så typiskt att den kommer nu när Piraterna åkt ur", säger Beckman.

Floréns möte med Ladan

IFK Motalas bandyspelare Philip Florén hade noll rätt i debuten i Tipsduellen. Kunskapen finns ännu inte helt om Motalas fotboll. Men den är på väg, Florén som spelat i femman med Lidköpingslaget Råda, har spelat lite futsal i Zederslund med ex-Maifaren Johan Wennström och Maifs nuvarande tränare Vladan Ladan. "Vi har snackat lite och han verkar bra. Jag ska följa Maif lite i år", säger Florén.

Sjöholm om "långa" försäsongen

IFK Motalas tränare Mattias Sjöholm tycker inte att bandyns försäsong är så lång och plågsam som många säger. "Fotbollen håller på lika länge och de gör det på vintern. Vi kan hålla på i sol och sommar", säger Sjöholm.

Holmbergs rapport om Sture

Rosa lagets bloggare från förr, Lasse Holmberg, är ännu aktiv i Stockholmslaget IK Sture. Ihop med ett gäng Motalabekantingar. Här är Lasses rapport: "Daniel Adler gjorde comeback i division 6 idag. Han stod för en rad halvt överdrivna Timpasräddningar och hjälpte oss i IK Sture till en komfortabel seger med 5–3 trots en man mindre i en större delar av andra halvlek. Jesper Petersen var förpassad till vänsterback och lyckades undvika alltför många sulfinter och indianare. Undertecknad är mest glad över 90 minuter utan en enda gubbkänning. IK Sture gör sin 103:e säsong. Även Micke Jonsson, Jonathan Strååt och Alexander Trygg är skrivna för klubben men alla är på skadelistan."

Hett

1. Slättamilen

Vadstenas superevent firade tio år och slog rekord. Trevligt, socialt och givande. Kanonidé.

2. Motalatjejer i SM-final

Flera lokala spelare gjorde bra instaser när Östergötland tog sig till SM-final i fotboll, F17.

3. Motala AIF Fotboll dam

Det nya fotbollslaget i Motala vann mot Eneby i cupen och får möta mästarna LFC i semifinal.

Snett

1. LSW IF

Krossat av Mjölby AI i premiären. Ihåligt ihopplock den här säsongen. Ett av flera lokala lag som floppat i inledningen av fotbollssäsongen.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.