Så gick det i fotbollens division 3

Torstorp, Sleipner och Smedby var helgens vinnare i division 3. "Riktigt, riktigt skönt", sa Torstorps tränare Daniel Helmesjö om derbysegern mot Eneby.

4 maj 2019 19:26

Det blev 2–1 på Atlaslunden för Torstorp som inledde i ett högt tempo och fick utdelning direkt. Jonathan Berg nickade in 1–0 efter sex minuter och två minuter senare knorrade Linus Andersson in 2–0.

– Efter det tappade vi energin och Eneby lyfte sig. Resten av första halvleken var deras. I andra var matchbilden lite jämnare men vi har ett par frilägen där vi kan punktera matchen, berättade Helmesjö.

Istället fick Robin Eliasson sitt andra gula kort på slutet och när Goran Hadziahmetovic till slut fick hål framåt för Eneby på övertid höll det på att räcka för gästerna ändå.

Man skapade ett läge men fick inte in kvitteringen.

– Det var nervöst och svettigt. Men en underbar känsla. Riktigt, riktigt skönt, sa Helmesjö.

Mer besviken var Enebys tränare Henrik Nilsson som för andra matchen i rad fick se sitt lag släppa in två mål första tio minuterna. Då hjälpte det inte att man lyfte sig efter det.

– Det är som att det är först då vi börjar spela, när vi inte längre har något att förlora. Då tycker jag vi är fina. Men det gör ändå så jäkla ont i en. Det hade varit skillnad om man vi blev utrullade men nu märker man att det finns något där. Men det gäller att börja vinna nu, inte om fyra–fem omgångar, sa Nilsson.

Smedby var klart bättre än Tranås och fick med sig tre poäng också. Casper Frisk, Robin Lönn och Emanuel Arvidsson såg till att laget gick fram till 3–0.

Det såg klart ut.

Men två sena reduceringar skapade nerv in till slutet i matchen som slutade 3–2 på Mirum Arena.

– Onödigt. Vi hade bud på både fyra, fem, sex, sju och åtta mål. Men istället slutade vi springa och släppte in ett par billiga. Det var en bekvämlighet där som måste bort, sa tränaren Jan Melle som annars var nöjd med insatsen och segern.

Smedby hänger på i toppen.

– Vi förde matchen från start till mål egentligen, viktigt att vi fick med oss tre poäng, konstaterade Melle om Sais som nu står på nio poäng efter fyra omgångar.

Det gör även Sleipner som vann hemma mot Tenhult med 3–1 efter att ha vänt underläge. Gästerna tog ledningen i första halvleken men Calle Appelquist kvitterade genom att ha en liten hårtuss av kalufsen på Kasper Ringqvists frispark.

Efter pausen skickade Bylent Halili in 2–1 och Daniel Källsholm noterades för 3–1 när gästernas målvakt stördes och tappade in bollen precis över linjen.

Tränaren Simon Dogan var nöjd.

– Vi startade lite trevande. Vi vann mycket boll men hade svårt att förvalta det. I halvtid sa vi att vi ska synka pressen och det blev markant bättre i andra halvleken. Det var så vi gjorde våra mål där också.

– Vi hade mer kraft och tyngd. Den här matchen liknade den när vi möttes på försäsongen. En jämn första halvlek och en andra där vi var bättre och rejälare. Nu har vi tre raka segrar med 8–1 i målskillnad. Nästa möter vi Sleipner i ett toppmöte och derby, det blir en bra värdemätare för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson