LÄS MER: Krönika: Det här läget gillar IFK-spelarna

LÄS MER: BETYGEN: Han var femstjärnig

– Fy fan, vad gott det där var. Men än är det inte klart. Men vi har ju skaffat oss ett bra läge.

Albin Rohléns leende där han stod inne i IFK-kabyssen efter segern mot Vetlanda berättade precis allt om hur gott han tyckte det var.

Och visst har IFK skaffat sig ett bra läge inför lördagens retur nere i Vetlanda. Men Albin Rohlén såg också till att han 21:a födelsedag kan bli extra speciell. För han fyller nämligen år just på lördag och det är möjligt att han hade det någonstans i bakhuvudet under matchen.

För Rohlén var fullkomligt briljant och var den som med sina två mål – 1–2 och 2–2 – såg till att IFK kunde komma tillbaka efter Vetlandas starka start.

– Vi var inte riktigt med från start och de får pilla in två enkla mål. Men sen gnetar vi oss in i matchen och tar över, säger Rohlén själv.

Artikelbild

| Albin Rohlén jublar efter att ha satt dit sitt första av två mål mot Vetlanda.

Gneta kan i det här fallet översättas till att vara lite hetare. Och hetast av dem alla var just Rohlén. Två gånger om höll han sig framme på hörnreturer och såg till att IFK kunde kvittera.

Och i den första halvleken vann han duell efter duell med Vetlandaförsvaret när den svårspelade isen tvingade Jussi Aaltonen till att kasta långt.

Artikelbild

– När det är lite dålig is så brukar jag få där uppe och stångas med motståndarförsvaret, säger Rohlén med ännu ett brett leende.

Han menade att han och de övriga IFK-spelarna gillade de yttre förutsättningarna betydligt bättre än vad Vetlanda gjorde.

Artikelbild

– De vill ju inte vara här när det är sån här is. Vi blir ju bara än mer laddade när vi ser att de hänger med huvudena. Sen är det ju min första slutspelsmatch på elitnivå. Så det är inte svårt att tända till då.

Hörnor, eller rättare sagt hörnreturer, var IFK:s melodi denna afton. För de fyra första målen kom just efter hörnreturer.

Artikelbild

Det tredje av dem kom, som det brukar heta mycket psykoligiskt i den första halvlekens sista sekund.

Och det pangades in av Johan Thorsson som knappt kom ihåg när han gjorde mål i elitserien senast. Efter lite funderade kom han fram till att det måste ha varit säsongen 2012-2013 då han spelade sist. När han nu gjorde det igen så medgav han att han hade bara en liten aning tur.

Artikelbild

– Första gången jag skjuter går den ju rakt i ruset. Sen får jag ju tillbaka den och skjuter igen och då ser ju inte Borvall (David, Vetlandamålvakten) någonting. Han sitter ju redan på knä, säger Thorsson som till skillnad mot Vetlanda-spelarna njöt av förhållandena matchen spelade i.

– Det är ju så gott att spela när det är sån här is. Spela grisbandy är det bästa jag vet.