Rödin ser utveckling i City: "Var nyttigt"

På de tre inledande seriematcherna har Linköping City varit involverade i 17 mål – fördelat på elva stycken framåt och sex bakåt. "Vi har en tydlig bild om hur vi vill spela", säger Pontus Rödin, inför lördagens bortamatch mot Sollentuna.

26 april 2019 19:00

18-åringen, som nu verkar ha blivit permanent ytterback i Melke Alans fyrbackslinje, gillar det nya spelsättet.

Han påpekar snabbt delar som: mer fart, högre press och framför allt mer tekniskt.

– I jämförelse med förra året tycker jag att vi har fler bolltrygga spelare. Grundtankarna finns så klart kvar, men redan nu tycker jag man kan se att vi har ett mer varierat spel. Vi ställer inte bara om snabbt utan kan vila med bollen i längre perioder, konstaterar Pontus Rödin.

Det märks på hans sätt att prata att han menar det han säger. Även om han själv inte uttryckligen nämner "roligare fotboll" är det tydligt att tankarna rör sig åt det hållet.

På samma sätt lyfter Rödin fram den första bortamatchen, 3–5-förlust mot Umeå, som något potentiellt positivt.

Kanske inte just då.

Fast helt klart nu och framöver.

– Helt ärligt tror jag att det var nyttigt för oss. Vi kan inte springa runt och tro att det finns några lätta matcher i division 1, för det finns det inte. Allt gick bara fel där och det är en tidig erfarenhet som vi ska ta med oss.

Med parallellt pågående cupspel i Östgötacupen är City inne i en hektisk period. Bland annat är Pontus Rödin ett frågetecken till helgen.

– Jag har fått lite problem med baksidan. Klart jag hoppas på spel... men jag vet inte just nu.

I övrigt alla tränade alla spelare under fredagen, och manager Melke Alan säger att han hoppas på ett fulltaligt lag.

Precis som i fjol direktsänder vi Linköping Citys alla seriematcher på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer