Niels-Kristian Iversen har hunnit bli 36 år.

Erfarenheten är stor, men också behovet för återhämtning mellan ligamatcherna.

I år är Iversen tillbaka i GP-serien på heltid. Efter en lovande avslutning på fjolårssäsongen hoppas han kunna vara med och tampas om medaljer där.

Artikelbild

För att optimera förutsättningarna gör Iversen en stor ändring i sitt upplägg.

Dansken väljer bort ligakörning i England för att koncentrera sig på Piraterna i Elitserien, Esbjerg i danska ligan samt Torun i polska Ekstra Liga.

Detta för att ha orken, både fysiskt och mentalt, för att kunna leverera i GP-seriens stenhårda konkurrens.

– Det är alltid lättare att köra i fyra ligor när du är 25. Men när du är en bit över 30, så är det svårare. Du behöver lite mer vila mellan tävlingarna för att hålla dig själv på en hög nivå och prestera på topp, säger Niels-Kristian Iversen till speedwaygp.com.

Iversen lägger till:

– Jag vill bara ha lite mer utrymme i schemat ibland, speciellt det här året. Förra säsongen kände jag att mitt program var lite för hoptryckt och jag hade haft nytta av mer tid mellan tävlingarna. Det är vad jag kommer att få nu när jag avstår England.

Niels-Kristian Iversen är tillbaka i Piraterna och är lagets klarast lysande stjärna. Han återvänder efter en säsong med Smederna där han blev svensk mästare och hoppas att lyckas bättre med Piraterna än under fiaskosäsongen 2017 då Motalalaget kom sist.

Trots att dansken skippar England, så kommer han ändå få gott om körning.

– Jag har många tävlingar i Sverige, Danmark och Polen. Där ligger mitt fokus just nu, säger Iversen.

GP-serien drar igång 18 maj i Warszawa.