LÄS MER: Piraterna räddas av Motala kommun.

– Klart vi har följt det, vi har suttit på nålar hela dagen. Vi är glada att det blev så här och nu är det bara att jobba framåt, säger ordföranden Roger Månsson.

Månsson erkänner att han varit orolig.

– Vi har haft många alternativ, men vissa av dem har varit åt helvete, säger han.

Roger Månsson säger att siffran på köpet inte är viktig, det viktiga är att klubbens situation nu löses och att klubben kan gå vidare.

– Det här är inget bidrag. Vi har tillgångar och de säljer vi till kommunen, säger Månsson.

Piratbasen säger också att det inte är något oklart kring vem som äger byggnaderna.

Artikelbild

– Det är föreningen som äger det, inget oklart alls, menar han.

Det jäser annars i den övriga Motalaidrotten där enligt uppgift nio föreningar har skrivit under en skrivelse till kommunledningen. Solfjäderstadens IBK och Motala basket är två av föreningarna som står bakom skrivelsen.

Artikelbild

| NÖJD PIRATBAS. Piraternas ordförande Roger Månsson satt på nålar under hela fullmäktige och säger att klubben är glad för att beslutet togs.

– Vi efterlyser en policy, där det ska vara lika för alla. Det är svårt för oss att motivera att betala en skuld på 20 000 kronor när det ges orimliga summor till Piraterna, säger basketordföranden Kari Hyvönen.

Solfjäderstadens styrelseledamot Henrik Sävmo vill inte sikta in sig på Piraterna, även om stödet till Piraterna ges som exempel i skrivelsen.

– Vi vill se en långsiktig plan från kommunen gällande alla föreningar, elit kontra bredd. Vi vill se en tydlighet och hoppas på fortsatt dialog, säger Sävmo.

Roger Månsson kommenterar de övriga föreningarnas skrivelse så här:

– Vad jag förstår har skrivelsen funnits före det här med oss blivit aktuellt. Men vi är glada för det andra föreningar gör, och jag hoppas att de är glada för vår skull, säger Roger Månsson.

Piraterna är också väldigt nöjda med nya lagledningen och alla nya förare som fåtts in i laget inför allsvenskan 2018.

– En bra uppställning med svenska förare och bra ledare. En bra uppstart blir det, säger Roger Månsson.