Pirat-förare aktuell för mästarna

Piraternas lag fortsätter att åderlåtas. Daniel Davidsson är aktuell för Smederna och Jonas Davidsson har enligt uppgift sökt sig till Indianerna.

Daniel Davidsson säger att han "sitter i klorna på Piraterna". Men han är aktuell för en flytt till Smederna. Piraternas Linus Sundström är klar för Västervik.

Daniel Davidsson säger att han "sitter i klorna på Piraterna". Men han är aktuell för en flytt till Smederna. Piraternas Linus Sundström är klar för Västervik.

Foto: Peter Calén

Speedway2019-10-21 16:00

Det är mycket som går emot Piraterna just nu. Klubben har 800 000 kronor i skulder till förarna kvar sedan den gångna säsongen och räddningsplanen, att kommunen skulle betala för den tvååriga skötseln enligt klubbens fakturor, verkar inte mötas upp. Motala kommun är inte intresserat av att "rädda" Piraterna en gång till. Kommunen är dock intresserat av att få till ett avtal om speedwayarenan som kommunen äger, men då handlar det om nästa säsong och framtiden.

Samtidigt börjar nu Piraternas elitserielag sportsligt att falla sönder i kölvattnet av de ekonomiska problemen.

I lördags meddelade lagledarna Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg att de inte vill vara med längre, utan hoppar av sina uppdrag. Planen var där att gå för guld 2022 via en treårsplan, men den ser nu lagledarna som omöjlig att genomföra.

Förare som Daniel Kascmarek (Smederna), Niels-Kristian Iversen (Smederna), Mikkel Michelsen (Indianerna) och Linus Sundström (Västervik) har också lämnat, och nu tycks även Motalasönerna Daniel och Jonas Davidsson vara på väg bort från Piraterna.

Daniel Davidsson skulle passa perfekt på reserven hos mästarklubben Smederna med snitt på 0,980.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det. Vi har väl annat stök att reda ut innan jag bestämmer mig. Just nu sitter jag i klorna på Piraterna, säger Daniel Davidsson till Eskilstuna-Kuriren.

Han berättar för tidningen att Piraterna är skyldig honom "en ansenlig summa pengar".

– Det här måste få en lösning först. Elitserien är en tuff liga och då måste man ha bra grejer. Det går inte att åka på gammal skit och då kostar det pengar. Vi som bara åker i Sverige är beroende av den svenska klubben. Och jag behöver pengarna för att ha en chans att vara redo. 

Skulle du kunna tänka dig att återvända till Smederna?

– Ja, det är en klubb jag varit i ett par svängar och trivts i. Jag känner folk och vet hur organisationen funkar. Det är ett bra lag och go i föreningen.  Men vi har inte kommit så långt och det är inte bara Smederna jag pratat med. Jag hoppas det här ska bli klart hyfsat snart, säger Daniel Davidsson.

Brorsan Jonas Davidsson (0,840 i snitt) är i samma sits hos Piraterna.

– Vi ska sätta oss ner snart och göra en plan A, en plan B och en plan C. Sedan får vi se, säger Daniel.

Jonas Davidsson har enligt uppgift hört sig för hos Indianerna om att få åka där 2020.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!