Persson: "Vi är inte i mål med nånting"

Motala AIF har på lördag samma lag som mot Karlberg. Sierra Leone-spelaren Ibrahim Koroma kan sättas in från start i mittförsvaret.

Christer Persson tycker att kvalet är ett bra avstamp för nästa säsong, oavsett hur det går. "Det vi gjort i höst är redan över förväntan", säger Maiftränaren.

Christer Persson tycker att kvalet är ett bra avstamp för nästa säsong, oavsett hur det går. "Det vi gjort i höst är redan över förväntan", säger Maiftränaren.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-10-31 18:00

Med Eldin Lugonja fortsatt obrukbar efter trafikolyckan blir det troligen samma matchtrupp mot Ytterhogdal som mot Karlberg i söndags. Motala AIF har träningar både torsdag och fredag. Egna talangen Alem Nezirovic, född 2004, var den som inte var med i truppen senast.

Det som kan hända är att ex-landslagsbacken Ibrahim Koroma går in från start i mittförsvaret. Han spelade bara de fem sista minuterna mot Karlberg.

– Han har fått några dagar med vaden som gjort gott. Ett fint inhopp senast med bra huvudspel. Han är tillgänglig, men vi är inte klara med startelvan, säger Maifs tränare Christer Persson om Koroma.

Maifs känsla är bra inför kvalgruppsavgörandet. Ytterhogdal har med sin brittiska touch bra karaktär i laget och samtidigt en individuell skicklighet.

– Vi är inte i mål med nånting, inte färdiga. Vi har ett bra utgångsläge, men inget är klart. Det kommer att krävas extremt mycket av oss för att gå vidare. Det blir kamp, duellspel och löpningar utan boll. Vi måste vara förberedda att stå upp, säger Christer Persson.

Oavsett hur det går mot Ytterhogdal så säger Maiftränaren att hösten redan nu är över förväntan. 

– Vi har fått ett bra avstamp mot nästa säsong i och med kvalet. Även om vi inte går vidare, tycker Christer Persson.

Matchen startar 14.00 på lördagen och tv-sänds på mvt.se, corren.se och klackspark.com. Sändningen, med Andreas Åberg och Jens Bollius som kommentatorer, startar 13.50 och är gratis att se för prenumeranter.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!