Läs även om: Lindös match mot Tord.

Läs även om: Enebys sju poäng på tre matcher.

Skärblacka hade innan söndagens match lyckats hålla en poängsvit på fem matcher. Smedby tog tidigt över kontroll med snabba omställningar och träffsäkra avslut. Det såg mörkt ut för hemmalaget. Redan efter fyra minuter tog gästerna ledningen. Nästa pärla letade sig ända upp i krysset, serverat av Smedbys Robin Lönn.

Artikelbild

Skärblackas motgångar såg ingen ände i den första halvleken.

Brist på kontroll, insläppta mål och en missad straff i den 34:e minuten.

– Det är vår match den första halvleken, vi spelar vårt spel och faller inte i fällan att spela fysiskt. Sen börjar vi tappa det spelsättet mot slutet på halvleken, sammanfattade Lönn.

Gnistan tändes dock för Skärblacka mot slutet av de första 45 minuterna så Fabian Jalkemo nickade in en reducering och gav laget en positiv känsla inför den andra halvleken.

Artikelbild

Den andra började inte mycket bättre för Skärblacka som nu spelade med en helt annan attityd och styrde spelet. En lyftning från ett anfallande Smedby letade sig via ribban och in. Ett matigt piller för Skärblacka att svälja.

Men viljan fanns helt klart kvar från Skärblacka som tryckte in ännu ett nickmål. Medan slutsignalen närmade sig fick hemmalaget chansen att sudda ut en straffmiss ur protokollet, den här gången satt den och slutsignalen följde kort efter, 3–3 och en fortsatt poängsvit för Skärblacka.

Artikelbild

– Jag tycker att resultatet sett till de 90 minuter som spelades är rättvist, visst vi har flyt med straffen i slutet. Men vi kämpar till oss allt skulle jag vilja påstå, sa Skärblackas Michael Kass Yousef.

Poängsvit på sex matcher nu, hur länge kan ni hålla det?

– Det här laget har en otrolig arbetsmoral och vi vet vad vi kan. Så bara sett till de senaste matcherna kan den nog hålla i sig ett tag, tillade Michael med ett självsäkert leende.

Smedbys tränaren Jan Melle var besviken över hur matchen utvecklade sig.

– Skärblacka ska ha en eloge. Samtidigt var det ett brutalt slut för oss. Tre poäng ska vara våra, men nu blev det ett. Vi analyserar på och tränar på. Över tid är jag inte ett dugg orolig, sa Melle på klubbens facebooksida.