Kommunen har fått in en skadeanmälan från en person som skadats i samband med en diskusträning i Team Sportia-hallen. Enligt anmälan ska en diskus som kastats ha slått i en vägg och därefter ha kastats tillbaka och träffat en persons fot vilket orsakade stor smärta och svullnad. I anmälan framkommer också att olyckan kunde blivit värre om inte kastaren hunnit ducka.

– Vi har haft en egentillverkad lösning med en presenning. Den har gått sönder och därför kunde det här hända. Dessutom är det så att man nu kastat sönder väggen bakom. Vi vill inte ha fler incidenter och vi vill inte ha fler hål i väggen. Därför väljer vi att stänga kasthörnan av säkerhets- och ordningsskäl, säger anläggningschef Thomas Martinsson.

Vad som ska hända nu är oklart. Thomas Martinsson har inlett en utredning för att titta på en bättre lösning med en regelrätt kastbur, en fråga som han diskuterat med Maif.

– Sådana lösningar finns, men de kostar pengar. Det handlar om 100 000-300 000 kronor så det är stora pengar. Vi har lite medel, men inga mängder och vi vill hitta en lösning blir rätt, säger han.

Vad gäller en bur tittar man både på att ha en fast bur eller en som hissas upp och ner.

– En bur vägen 500-600 kg så då måste man också titta på vad takbjälkarna klarar, säger Thomas Martinsson.

En lösning med bur lär inte finnas på plats den här säsongen och därför överväger han en ny lösning med presenning tillfälligt.

– Men då blir det en annan utformning så att vi inte ska få de här säkerhetsproblemen, säger han.