– Nu drar det man längtat efter i gång. Men alla matcher är viktiga, vi siktar på att vinna varje match, säger Finspångskillen inför onsdagens möte med Tellus.

Med tanke på premiärförlusten i Sandviken och att IFK har ett svårt program efter Tellus med matcher som Broberg borta, Villa hemma och Vänersborg borta känns det som en nyckel att ta poäng. Med tanke på att Tellus är en bottenkonkurrent.

Men att det är kvalkaraktär på matchen vill inte Nicklas Ögren höra talas om.

– Nej, det är en match i mängden, säger han.

Ögren, 20 år, är kvitt sina axelproblem från försäsongen. Han är en allroundspelare som kan spela lite var som helst i laget. Mot Saik började han som mittfältsavbytare, men blev back efter en kvart.

Tellus har IFK mött tre gånger i år, två förluster i elitseriekvalet i våras och seger på försäsongen i år. 2–1 blev det i Västerås.

– Vi hade fem man borta då och var ändå bättre. Men Tellus är bra på att kriga och vi kommer att få kriga. Om vädret är bra kommer vi att få spela vårt spel, säger Nicklas Ögren.

Artikelbild

| REDO. Nicklas Ögren är laddad inför IFK Motalas första hemmamatch i elitserien på fyra och ett halvt år. Tellus hemma är en viktig match på onsdagen.

Ögren är inte orolig inför elitserien. IFK var mittentippade i fjol, men gick upp. Nu gör det inget att vara bottentippade. Laget kan överraska igen.

I elitserien tycker han att allting har höjts ett snäpp, bland annat från föreningens sida där det är mer fixat runt omkring med mat och förberedelser. Allt är proffsigare ordnat.

– Det är tätare matcher och vi tränar på ett annat sätt nu. Lättare pass med mer detaljer och vi kör inte lika länge, säger Nicklas Ögren.

Finspångskillen jobbar 70 procent på Agneshögs förskola och är sambo med Claudia i Motala. Men mycket i livet kretsar kring fritidsintresset, bandyn.

– Det låter lite tråkigt, men det är kollektivet som är vår styrka. Alla spelare är lika viktiga och när vi gör det vi bestämt är vi bra, säger han.

Ögren följer också Finspångs AIK, med pappa Håkan i styrelsen och med Motalabekantingar som Daniel Lehnbom, Johan Nilsson och Melvin Åsberg i laget.

– Riktigt bra division 1-lag, säger Nicklas.

Fredrik Lönn kan på grund av sin onda fot fortfarande inte spela och det blir samma IFK-lag som i Sandviken.

IFK Motalas lag, målvakter: Jacob Claesson (Hugo Lundqvist). Libero: Olle Nordlund. Backar: Elias Gillgren, Nicklas Ögren. Halvor: Viktor Uhlin, Viktor Spångberg. Defmittfält: William Lövstedt, Erik Ivarsson. Offmittfält: Albin Rohlén, Vitaliy Klyushanov. Forward: Philip Florén. Bänken: Rasmus Kettunen, Oskar Nilsson, Anton Spångberg, Eric Lisell.