De två nykomlingarna har fått olika starter på division 3-säsongen. Skärblacka hade två av tre segrar inför lördagen medan Lindö bara fått med sig en poäng så långt.

I den första halvleken såg det ut som om det var tvärtom.

– De kom ut mer aggressivt än vi, de tog tag i matchen från start egentligen. Vi skapade inte jättemycket så första var helt klart deras. I andra fick vi medvinden och försökte hitta bakom deras backlinje men det blev mer en kampmatch, tyckte John Poikela i Skärblacka.

Artikelbild

Han var inte alltför missnöjd trots att man inte fick med sig en seger inför hemmapubliken. Poikela var en av de piggaste i "Blacka" i 0–0-matchen.

– Ingen bra dag för oss men ändå en poäng. Det får man ta med sig en sådan här dag. Det blev mer kamp än skönspel för publiken men vi har gjort många mål förut så de har fått se fin fotboll tidigare. Sju poäng på fyra matcher får vi vara nöjda med, sa Poikela efter slutsignalen.

Även om Lindö var bättre över 90 minuter så kunde det faktiskt ha blivit alla tre poängen till "Blacka" på slutet när Alija Smajlagic styrde en boll i egen ribba och till hörna. På den nickade sedan Anton Bäckstedt över i fritt läge samtidigt som slutsignalen gick.

– Vi kunde lika gärna ha torskat på slutet. Vi får se det som ett skönt trendbrott i alla fall, mot Tenhult släppte vi in sista sparken till 2–2, sa Lindös tränare Josef Massi.

Artikelbild

Han var, tvärtom, nöjd med det mesta utom just resultatet. Lindö var snäppet bättre i nykomlingsmötet, speciellt före pausen. Men ändå gav det inte första segern för året.

– Det är bara resultatet man känner sig missnöjd med. Spelmässigt är jag nöjd.

Artikelbild

Varför gör ni inga mål då?

– Det är så sjukt, vi kunde ha haft full pott nu. Nu skapade vi inte så många heta målchanser idag men i de andra matcherna har vi bränt friläge efter friläge. Vad det beror på? Om jag det visste. Vi har nött avslut och att komma runt på kanterna men i matchsituationerna blir det annorlunda. Vi får hoppas på den där jäkla ketchupeffekten, svarade Massi och fortsatte:

Artikelbild

– Vi har ändå visat att vi är ett bra division 3-lag, kan vi bara få till det framåt så kommer vi klättra. Det är jag övertygad om.