NBA:s nya trend: radarpar

NBA ser ut att ha förändrats under sommaren.

Stjärnfyllda klubbar, där spelarna ska enas för att lyckas i jakten efter den åtråvärda trofén, tros nämligen vara passé.

I stället kommer den här säsongen att handla om radarpar.

22 oktober 2019 10:48

NBA-basketen kan vara på väg in i en ny era. När säsongen 2019–2020 drar i gång i natt svensk tid har superlagen och "Big 3s" för tillfället låsts in i ett av organisationens förvaringsskåp.

I stället kommer spelåret att handla om stjärnpar, skriver tidningen Los Angeles Times, som ska visa vägen till framgång.

+ Anthony Davisoch LeBron James, Los Angeles Lakers.

I sex månader pratades det om affären och till slut gick den igenom, men det var först efter att Lakers släppt i princip alla sina bästa unga spelare och sina höga draftval. Beslutet att "släppa allt" för Davis betyder trots allt att Lakers har försett James med en medspelare som anses ha större talang än någon annan som han tidigare har spelat med.

+ Kawhi Leonard och Paul George, LA Clippers

När klubben skrev kontrakt med Leonard och George – ansedda som organisationens största värvningar någonsin – nämndes Clippers omgående som en av utmanarna till NBA-titeln. Utnämningen är inte alls märklig. Leonard och George har kommit till ett lag som ser ut att vara perfekt för två superstjärnor.

+ James Harden och Russel Westbrook, Houston Rockets

Klubben fortsätter att jaga rätt spelare att ha vid sidan av Harden. Nu är det Westbrook som får chansen – men om inte det lyckas, vem står då på tur? 30-årige Westbrook, närmast från Oklahoma City Thunder, kommer i sina bästa stunder spela med hög energi, sätta press på motståndarnas försvar. Men bara när han har bollen. Och den stora frågan är just nu – vilket brukar vara det vanliga problemet när en spelar intill Harden – hur mycket boll han kommer att ha …

+ Kevin Durant och Kyrie Irving, Brooklyn Nets

Det enda av NBA:s nya superpar som plockades från listan över spelare utan klubbar. Dessutom två spelare som inte kommer att spela tillsammans den här säsongen. Kevin Durant har nämligen uteslutit en comeback från sin hälseneskada under spelåret 2019–2020.

Visst finns det fortfarande klubbar som satsar på det tidigare framgångsrika tillvägagångssättet, med flera tunga namn i spelartruppen. Golden State Warriors, som har vunnit fyra titlar sedan 2014, är en av dessa och de hoppas givetvis på en fortsättning på titelframgången.

Fakta: NBA:s premiäromgång

Onsdag 23 oktober (svensk tid): Toronto Raptors–New Orleans Pelicans (klockan 02.00), Los Angeles Clippers–LA Lakers (04.30).

Torsdag 24 oktober: Charlotte Hornets–Chicago Bulls, Indiana Pacers–Detroit Pistons, Orlando Magic–Cleveland Cavaliers (alla 01.00), Brooklyn Nets–Minnesota Timberwolves, Miami Heat–Memphis Grizzlies, Philapelphia 76ers–Boston Celtics (alla 01.30), Dallas Mavericks–Washington Wizards, San Antonio Spurs–New York Knicks (båda 02.30), Utah Jazz–Oklahoma City Thunder (03.00), Phoenix Suns–Sacramento Kings, Portland Trail Blazers–Denver Nuggets (båda 04.00).

Fredag 25 oktober: Detroit Pistons–Atlanta Hawks (01.00), Houston Rockets–Milwaukee Bucks (02.00), Golden State Warriors–LA Clippers (04.30).


Fakta: Tio senaste mästarklubbarna

2019: Toronto Raptors.

2018: Golden State Warriors.

2017: Golden State.

2016: Cleveland Cavaliers.

2015: Golden State.

2014: Golden State.

2013: Miami Heat.

2012: Miami.

2011: Dallas Mavericks.

2010: Los Angeles Lakers.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT