Motalagänget brottades bra i Starkadomaran

Motala ABK var i helgen med tio brottare på Starkadomaran i Skärblacka. Nybörjartävlingen lockade 59 brottare från Östergötland och Tranås.

Motala ABK åkte med ett stort gäng till nybörjartävlingen Starkadomaran i Skärblacka. Det gick bra för alla deltagare.

Motala ABK åkte med ett stort gäng till nybörjartävlingen Starkadomaran i Skärblacka. Det gick bra för alla deltagare.

Foto: PRIVAT

Brottning2019-11-19 20:59

– Det gick jättebra för alla våra duktiga brottare, kommenterar Motala ABK:s tränare Christian Säll.
I klassen för flickor 25 kilo hade MABK två brottare. Emilia Säll vann två matcher och blev guldmedaljör. Selma Tenhunen gick för första gången upp på brottarmattan och slutade som trea.
Samma som för Selma gällde även för Agnes Wallberg som brottades i flickor 36 kilo. Hon brottades två matcher och slutade trea. 
I pojkarnas 24-kilosklass hade Motala Viggo Hammer. Han vann sina två inledande matcher, men föll i sista och slutade ändå på en andra plats. William Tenhunen brottades i pojkarnas 26-kilosklass, det var tävlingsdebut för William och han fick köra tre matcher. William vann alla tre och blev guldmedaljör i sin allra första tävling. 

I pojkarnas 29 kilo brottades Xerxes Wikinghielm och efter tre vinster så kunde även han plocka hem guldet. En till som gillar att vinna matcher är John Gyllin som vann sina två matcher i pojkarnas 30-kilosklass och blev guldmedaljör i den klassen. 

Lite tyngre gick det dock för William Fredriksson som förlorade sina två inledande matcher. Men Fredriksson avslutade på bästa sätt med en vinst och slutade på en tredje plats. Liam Vestling brottades i pojkarnas 46 kilo. Han fick tre tuffa matcher och slutade fyra. Samuel Elwin gjorde debut på mattan igen efter några års uppehåll. Och det kunde inte sluta bättre, klasseger i pojkarnas 62 kilo.

Karta: Skärblacka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!