Motala AIF bjöd på målexplosion

Det tog 36 minuter för Maif att spräcka nollan. Sen spelade de ut tabelljumbon Södertälje fullständigt och vann till slut med 9-0.

Det var inte speciellt tufft spel. Men här brkar Pontus Eriksson ihop med en Södertälje-spelare.

Det var inte speciellt tufft spel. Men här brkar Pontus Eriksson ihop med en Södertälje-spelare.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-09-23 17:24

Det var en match som Motala AIF bara skulle vinna när tabelljumbon Södertälje gästade Idrottsparken. Och när det väl lossnade så blev gästerna fullständigt utspelade. Men det skulle dröja 36 minuter innan Jesper Adolfsson lyckades spräcka nollan och efter det så lossnade precis allt.
 – Det tog ju lång tid men när vi gjorde 1-0 så gick det att se på de som var på plan att det släppte. Vi kör på med vårt spel och vi kommer upp på en bra nivå även om motståndet kanske inte var det bästa, säger Edon Silka. 
Han började på bänken och därifrån fick han se Maif göra ytterligare två mål före paus. När han blev inbytt med halvtimmen kvar så hade de gjort ytterligare ett. 
Två minuter senare så Joe Harris gjort sitt andra mål för dagen och Edon själv smällt ditt sitt första. När matchen var slut så hade han hunnit göra ytterligare ett och dessutom stått för förarbetet till ett tredje.
 – Det var bara att hoppa in och köra. Två mål och assist på en halvtimme får man vara nöjd med, säger han med ett belåtet leende. 
Maif har under säsongen haft lite svårt med målskyttet och hade inför matchen den sämsta målskillnaden av lagen som slåss om kvalplatsen. Den bättrade de nu på rejält. 
 – Superviktigt att få till en bra målskillnad. Vi kan ju hamna på samma poäng. 9-0 är väl mer än godkänt, säger Edon.
Målskyttar: 1-0, Jesper Adolfsson, 2-0 Eldin Lugonja, 3-0 Ahmed Qasem, 4-0 Joe Harris, 5-0 Joe Harris, 6-0 Edon Silka, 7-0 Almin Masic, 8-0 Edon Silka, 9-0 Ahmed Qasem.

Maif, i det här fallet IVan Rako, var allt som oftast steget före i matchen mot Södertälje.
Maif, i det här fallet IVan Rako, var allt som oftast steget före i matchen mot Södertälje.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!